Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Grundkurs i aktie- och fondkunskap

  Lägg grunden till ett rikare aktieliv. Vår grundkurs vill inspirera och skola in dig i ett långsiktigt och regelbundet sparande i aktier och fonder. Med grundläggande kunskaper om aktiemarknaden får du en perfekt start för en mer aktiv förvaltning.

  INNEHÅLL:
  Du får den kunskap som behövs för att komma igång att spara i aktier och fonder. Du lär dig om aktier och fonder, när du bör köpa och sälja, risker och möjligheter med placeringar, om börsen och börsintroduktioner, kurslistor och index. Vilka olika depåer det finns. Att köpa och sälja över internet. Fonder och fondval. Beskattning av aktier och fonder. Inblick i programmet Hitta Kursvinnare.

  UPPLÄGG:
  1 gång i veckan under 4 veckor.

  FÖRKUNSKAPER:
  Vi vänder oss till dig som vill börja spara i aktier eller redan sparar i enskilda aktier eller fonder. Inga förkunskaper krävs. Bara ett intresse!

  KURSMATERIAL:
  Boken ”Aktie och Fondhandboken” som ni beställer själva via ex. www.adlibris.se

  KURSLEDARE:
  Bo Grennhag, vice ordförande och utbildningsansvarig för Aktiespararna i Jönköping, har varit aktiv och handlat med aktier och fonder sedan mitten av 90-talet. Han har varit handledare vid ett antal kurser och utbildningar under åren.

  ANMÄLAN:
  Utbildningen sker i samarbete med Medborgarskolan och genomförs i deras regi och lokaler. Du anmäler dig direkt hos Medborgarskolan.

  Välkommen!

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.