Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Grundkurs i aktie- och fondkunskap

Lägg grunden till ett rikare aktieliv. Vår grundkurs vill inspirera och skola in dig i ett långsiktigt och regelbundet sparande i aktier och fonder. Med grundläggande kunskaper om aktiemarknaden får du en perfekt start för en mer aktiv förvaltning.

Innehåll:
Du får den kunskap som behövs för att komma igång att spara i aktier och fonder. Du lär dig om aktier och fonder, när du bör köpa och sälja, risker och möjligheter med placeringar, om börsen och börsintroduktioner, kurslistor och index. Vilka olika depåer det finns. Att köpa och sälja över internet. Fonder och fondval. Beskattning av aktier och fonder. Inblick i programmet Hitta Kursvinnare.

Upplägg:
Fem utbildningstillfällen, en gång i veckan under fem veckor.

Förkunskaper:
Vi vänder oss till dig som vill börja spara i aktier eller redan sparar i enskilda aktier eller fonder. Inga förkunskaper krävs. Bara ett intresse!

Kursmaterial:
Boken ”Aktie och Fondhandboken” ISBN 9789189212336 som ni beställer själva via ex. www.adlibris.se

Kursledare:
Timothy Gullberg, ordförande för Unga Aktiesparare i Jönköping och vice ordförande i Aktiespararna Jönköping. Driver till vardags sitt egna bolag med fokus på analyser, ekonomi och affärsutveckling. Timothy har god erfarenhet av aktiehandel, både kortsiktig och långsiktig.

Anmälan:
Utbildningen sker i samarbete med Medborgarskolan och genomförs i deras lokaler. Du anmäler dig hos Medborgarskolan.

Välkommen!

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.