Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Grundkurs i aktie- och fondkunskap

  Lägg grunden till ett rikare aktieliv. Vår grundkurs vill inspirera och skola in dig i ett långsiktigt och regelbundet sparande i aktier och fonder. Med grundläggande kunskaper om aktiemarknaden får du en perfekt start för en mer aktiv förvaltning.

  INNEHÅLL:
  Du får den kunskap som behövs för att komma igång att spara i aktier och fonder. Du lär dig om aktier och fonder, när du bör köpa och sälja, risker och möjligheter med placeringar, om börsen och börsintroduktioner. Du lär dig mer om kurslistor och index, vilka olika depåer det finns och om att köpa och sälja över internet. Du får lära dig om fonder och fondval, beskattning av aktier och fonder. Du får även inblick i programmet Hitta Kursvinnare.

  UPPLÄGG:
  1 gång i veckan under 5 veckor.

  FÖRKUNSKAPER:
  Vi vänder oss till dig som vill börja spara i aktier eller redan sparar i enskilda aktier eller fonder. Inga förkunskaper krävs. Bara ett intresse!

  KURSMATERIAL:
  Boken ”Aktie och Fondhandboken” ISBN 9789189212336 som ni beställer själva via ex. www.adlibris.se

  KURSLEDARE:
  Timothy Gullberg, ordförande för Unga Aktiesparare i Jönköping, utbildningsansvarig i Aktiespararna Jönköping. Driver till vardags sitt egna bolag med fokus på analyser, ekonomi och affärsutveckling. Timothy har god erfarenhet av aktiehandel, både kortsiktig och långsiktig.
   
  Timothy har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

  Utbildningen sker i samarbete med Medborgarskolan i Jönköping och du anmäler dig direkt hos Medborgarskolan.

  Välkommen!

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.