Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Information om Skaraborg Logistic Center

Välkommen till en information om Skaraborg Logistic Center. Föredragshållare är projektledare Leif Bigsten.

Om Skaraborg Logistic Center

Falköpings kommun har under flera år satsat offensivt på att utveckla kommunen till en logistisk knutpunkt för delregionen Skaraborg genom utvecklandet av Skaraborg Logistic Center. Skaraborg Logistic Center är ett konceptnamn för alla satsningar, privata likväl som offentliga, som sker inom logistikområdet i Falköping. Särskilt fokus riktas på intermodalitet, kombiterminaler, service och underhåll, logistikpark, utbildning m.m. 

Lång historia
Skaraborg Logistic Center har en lång historia, men arbetet fick en mer tydlig inriktning och profil i och med etableringen av dagens moderna järnvägsanläggning. Genom utvecklandet av en överlämningsbangård som är elektrifierad och signalreglerad, med start 2007, skapades helt nya förutsättningar för effektiva tåglösningar till och från terminalområdena på Brogärdet och Marjarp. Gemensamt för många företag i Skaraborgsregionen är betydelsen av tillgång till effektiv logistik och effektiva transportsystem. Genom utvecklandet av Skaraborg Logistic Center skapas för regionens företag en ökad tillgänglighet till järnväg i allmänhet och intermodala transporter i synnerhet. Företagen ges därmed ökade förutsättningar att utveckla sin logistik.
Investeringarna i Skaraborg Logistic Center attraherar också nya logistiketableringar till området. Detta genom att kunna erbjuda förutsättningar för ett effektivt och miljövänligt transportsystem där man kombinerar bil, järnväg och i förlängningen båt. 

 

Vi träffas först för fika och infomation på restaurang Bredablick.

Därefter gör vi ett studiebesök i lokalerna på Skaraborg Logistic Center.

 

Anmälan senast 21/9 via nedanstående anmälningsformulär eller till Ing-Marie Kärrmander 0515-599 70.

 

Swisha gärna till 070/575 81 80.

 

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.