Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Inställd STUDIERESA MÅNDAGEN DEN 4 MAJ 2020

  wysiwyg_image Aktiespararna Vänersborg Inställda aktieträffar och studieresa.  

  På grund av den förhöjda risken för smittspridning av coronaviruset har vi beslutat att ställa in Aktieträffarna den 23 mars och 6 april samt studieresan den 4 maj. (Billerud Korsnäs är förhindrat att ta emot besökare tills vidare). Vår ambition är dock att genomföra resan under perioden augusti-oktober. Vi återkommer med mer information, så fort läget klarnat.

  Har du frågor var vänlig och kontakta Michael Johansson, tfn 070-7640992.

  Med vänlig hälsning!
  Aktiespararna Vänersborg

   STUDIERESA MÅNDAGEN DEN 4 MAJ 2020 

  På årets studieresa åker vi 45an norr ut och som vanligt med Enströms Buss. Vi gör först ett besök på BillerudKorsnäs AB på Gruvön i Grums, där vi först får en muntlig presentation av bolaget (inkl. fika) och därefter bland annat en visning av världens största vätskekartongfabrik KM7, en investering på drygt 7 miljarder SEK. Fabriken startades upp under 2019. Resan går därefter vidare till Billeruds Golfklubb där vi intar en god lunch. Efter lunchen styr vi söder ut igen mot Azelio AB i Åmål, där företaget har en av sina två utvecklingsavdelningar. Vi får en presentation av bolaget och en visning av företagets unika lösning för termisk energilagring och elproduktion med hjälp av företagets Stirlingmotor. 

  BILLERUDKORSNÄS AB 

  BillerudKorsnäs, med produktionsanläggningar i Sverige, Finland och Storbritannien, erbjuder innovativa, smarta och hållbara förpackningsmaterial och förpackningslösningar, som skapar värde för såväl kunder som ägare. Koncernen har en ledande position inom ett flertal produktsegment, inom både papper och kartong, som används för konsumentförpackningar och för industriellt bruk. ca. 75% av försäljningen går till den växande konsumentmarknaden. För att möta den växande globala marknaden för förpackningar har Billerud färdigställt en ny kartongmaskin på Gruvön i Grums. En investering på ca. 7 miljarder SEK. 

  Huvudkontoret ligger i Stockholm och företaget är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap. 

  Börsvärde: ca. 22 miljarder SEK 

  Största ägare: Frapag Beteiligungsholding AG med ca. 15% , AMF 9,7% och Fjärde AP-fonden 6,3% 

  Antal medarbetare: ca. 4 400 st. 

  AZELIO AB 

  Azelio AB, ett mycket spännande företag som grundades 2008 under namnet Cleanergy AB (namnbyte skedde i juni 2018). Azelio erbjuder ett system med Stirlingmotorbaserad elproduktion med solen som en (av flera) möjliga värmekällor och en unik lösning för termisk energilagring. Företaget vänder sig initialt till kunder i solbältet (Mellanöstern och Nordafrika) där man etablerat strategiska partnerskap. Azelio räknar med ett kommersiellt genombrott 2020. Efter en teknologidemonstration i juni har det internationella intresset varit mycket stort. 

  Azelio AB har sitt huvudkontor i Göteborg, teknisk utveckling i Göteborg och Åmål, produktion i Volvo Cars före detta lokaler i Uddevalla och internationella kontor i Spanien, Marocko och Kina. 

  Företaget är sedan december 2018 noterat på Nasdaq Stockholm First North. 

  Börsvärde: ca. 900 miljoner SEK 

  Största ägare: Blue Marlin AB med ca. 42%. Bland de större ägarna finns även Goldman Sachs International och Deutsche Bank med ca. 7% vardera. 

  Antal medarbetare: ca. 100 st. 

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

   

   

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.