Bli medlem
Bli medlem

Du är här

INSTÄLLT Aktieträff med Sectra, Instalco och ChromoGenics

  Pga COVID-19 ställer vi in denna aktiekväll. 

  Samtliga anmälda har informerats. 

  Sectra erbjuder lösningar för medicinsk bildhantering och cybersäkerhet. Produkterna och tjänsterna bidrar till bättre vård för miljontals patienter över hela världen och ökar cybersäkerheten i viktiga samhällsfunktioner. På så vis bidrar bolaget till ett friskare och tryggare samhälle. Företaget grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Linköping. Idag har Sectra direktförsäljning i 19 länder och säljer genom samarbete med partners över hela världen. Omsättningen uppgick helåret 2018/2019 till 1413 Mkr. Sectra är noterat på Nasdaq Stockholm (STO: SECT B). För mer information besök https://investor.sectra.com

  Företaget presenteras av Helena Pettersson, Chief Investor Relations Officer 

  Instalco AB Instalco är ett av Nordens ledande installationsföretag inom vs, el, ventilation, kyla och industri. Vi utför installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar i Sverige, Norge och Finland. Instalco består av en sammanhållen grupp av företag med stark lokal förankring, specialiserad kunskap och med lång erfarenhet i branschen.
  Vi samverkar mellan våra bolag och mellan teknikområden för att kunna ge attraktiva helhetslösningar för kunden. Ledorden för Instalco är samverkan, moget ledarskap och effektiva processer.
  Instalco omsätter 5,7 miljarder och har 3 100 medarbetare i ett 70-tal bolag i Norden. 

  ChromoGenics är ett miljöteknikbolag med ursprung i forskning vid Ångströmlaboratoriet vid Uppsala Universitet. Bolaget, vilket bildades av Professor Claes-Göran Granqvist och hans forskar- grupp som ett resultat av närmare tjugo års forskning, har fokus på utveckling   och kommersialisering av dynamiska glas och solskyddslösningar i byggnader. ChromoGenics erbjuder ett komplett koncept av laminerat dynamiskt och statiskt glas för kontroll av värme- och ljusinsläpp samt  energie%ektivt  fasadglas. Bolaget initierade  kommersiell försäljning under 2016 och  har sedan dess levererat glasteknologi till många av Sveriges större fastighetsbolag. VERKSAMHETSBESKRIVNING Bländande solljus och inströmmande solvärme är generella problem i kommersiella lokaler. För att hantera dessa problem monterar fastighetsägare och hyresgäster ofta in- och utvändiga solskydd, vanligtvis persienner och markiser, vilka medför naturligt försämrad utsikt. Sådana externa solskyddsanordningar medför därutöver förhöjda underhållskostnader till följd av exempelvis reparation av markiser och persienner. I syfte att hantera dessa problem kommersialiserar ChromoGenics innovativa glasteknologier med goda förutsättningar att ersätta existerande fönster- och fasadglas. Bolaget kommersialiserar, under gemensamt varumärke ConverLight ® , tre huvudsakliga produktlinjer; Dynamic, Static och Energy. Dessa utgör ett komplett fasadkoncept. Företaget hade en nettoomsättning på 45,2 MSEK under 2019 vilket var en fyrdubbling jämfört med året innan. Antalet anställda per 31 december 2019 uppgick till 37 och ytterligare inhyrd driftpersonal och konsulter uppgick till motsvarande ca 20 heltidsanställda. Företaget investerar nu i en egen produktionsanläggning för ca 85 MSEK i Uppsala.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.