Bli medlem
Bli medlem

Du är här

"Investera som Proffsen" med Börspanelen "Kavastu", Hernhag m.fl.-Investerarmötet Live 26 november!

  Vi fortsätter med våra webbsända live-seminarium med inriktning att "Investera som Proffsen" med Börspanelen som arrangeras i ett direktsänt digitalt format!

  Välkommen till Investerarmötet-Live med inriktning att "Investera som Proffsen" med minst 4 av Börspanelens aktieexperter som Arne "Kavastu" Talving, Marcus Hernhag, Lars-Erik Boström och Jan Sterner! (Ta del av deras rabattkod nedan!) Vi har också uppdaterat programmet med seminariespåret Gameday, vilket vi bjudit in en E-sportsfond. Vi bjuder också på två bolag som är vinnare av Bidens klimatsatningar! Har du inte fått mail? Här kommer länk. https://www.youtube.com/watch?v=hDxtV9xKEQA&feature=youtu.be&xembed=true

  Det amerikanska presidentvalet 2020 är avgjort-Joe Biden har valts till ny president och euforin efter positiva vaccinbesked från Pfizer har ebbat ut. (Torsdag 12/11 i skrivande stund). Världens börser jublade måndagen 9 november när Pfizer kablade ut nyheten om ett corona-vaccin. Och det var den största sektorrotationen på en enskild dag på över 30 år. De hårdast drabbade sektorerna sedan coronautbrottet inom reseindustrin, hotell, flygbolag, flygplatser samt banker, energibolag och cykliska bolag steg kraftigt när investerarna lämnade coronavinnarna. Inte minsta sålde investerarkollektivet ut de högt flygande FAANG-bolagen som utklassat världens börser i år. Marknaden har kommit till insikt med att även om ett vaccin är på gång återstår det en tuff vinter, och de ekonomiska effekter som följer med det, innan världen kan börja lägga pandemin bakom sig. Enligt CNBC menade en strateg innan valet från banken Goldman Sachs att marknaden är uppställd för en rotation till cykliska aktier och bort från teknik. Anledningarna påstås vara två - en potentiell vinst för demokraterna i november samt möjligheten för ett covid-19-vaccin. Nu har vi fått Biden och ett vaccin är mycket nära. Är det dags att sälja av teknikaktierna?

  Hur tänker proffsen?

  Inbjudna är gänget bakom podden Börspanelen.  4 av de 5 kunniga aktieexperterna Marcus Hernhag, Arne "Kavastu" Talving, Lars-Erik Boström och Jan Sterner kommer ta tempen på rådande börspsykologi. Övrig är Ludvig Rosenstam Åhman. Alla fem är författare till mycket uppskattade aktieböcker med olika infallsvinklar. Med sina skiftande erfarenheter och ett brinnande intresse för börsen har de tillsammans en svårslagen bredd av kunskaper om aktier, börspsykologi och klokt långsiktigt sparande. De kunskaperna vill de gärna dela med dig som lyssnar. Börsproffset Arne "Kavastu" Talving har nyligen genom Sterner Förlag släppt boken "Min vinnande väg bli rik på aktier" och en uppföljare planeras att ges ut nästa år. Kvällen bjuder på boktips inför jul att lägga under granen och favoritstrategier för att lyckas väl på aktiemarknaden, inte minst nu under en rådande och kommande volatil aktiemarknad.

  Två av bolagen som kommer presenteras tillhör vinnare av Joe Bidens flera klimatsatsningar som vallöften, bland annat lovar han också att USA ska återansluta sig till Parisavtalet. Aktier inom grön energi, energieffektivisering och teknikutveckling tillhör redan årets börsvinnare. Vid Bidens seger i amerikanska presidentvalet, bör de dock värderas upp än mer enligt flera analytiker. 

  Svenska Aerogel Holding AB (publ)

  Svenska Aerogel arbetar med nanoteknologi och tillverkar en unik produkt Quartzene® - Next Generation Aerogel. Quartzene används för att förbättra material på olika sätt - och t o m ge helt nya egenskaper.  Genom att tillsätta Quartzene blir slutprodukten effektivare, det går åt mindre material, vikten minskas, plast kan ersättas och i flera led sparas energi.

  Svenska Aerogel har gått från forskning, via start-up och har nått en position där investeringar i produktionskapacitet, kompetens och global säljstyrka kvalificerar bolaget som industriell partner. Den nya affärsplanen Svenska Aerogel 2.0 visar riktningen framåt med kunder inom marknadssegmenten Transport, Processindustri, Papper&Massa och Fastighets- och byggindustri. Inom dessa segment ger Quartzene avgörande effekter i olika slutprodukter, t ex isolering mot värme, kyla, ljud, eld samt filtrering.

  -Vi har ett skarpt fokus på utvalda applikationer som snabbt kan nå marknaden och skapar störst värde för kunden, förklarar Tor Einar Norbakk, vd Svenska Aerogel.

  Idag visar marknadsanalyser att efterfrågan är större än tillgänglig kapacitet inom dessa marknadssegment och tillväxtpotentialen för Quartzene är stor. Svenska Aerogel erbjuder en kostnadseffektiv lösning för utveckling av hållbara produkter i volymkrävande industrier.

  Svenska Aerogels koncept för tillverkning av Quartzene är unikt och adresserar hållbarhet i flera led. För att framställa Quartzene används naturliga resurser - Kisel, vatten och energi i en patenterad grön process. Tillverkningen är designad i moduler för att kunna sättas upp hos kund eller i kundtäta områden.

  Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material som möter globala mål för hållbarhet. Quartzene är flexibelt och kan skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper i en slutprodukt.

  INNOVATIONEN - vårt material Quartzene är en vidareutveckling av klassisk aerogel. Skillnaden mot klassisk aerogel är bland annat att Svenska Aerogel använder jordens naturliga resurser i en mer kostnadseffektiv och miljövänlig tillverkning. För att framställa Quartzene används kisel, vatten och energi.

  Information kring planerad företrädesemission 

  Den nya affärsplanen Svenska Aerogel 2.0

  För mer information

  Presenteras av Tor Einar Norbakk, VD

   

  Green Mobility AS (publ)

  Investera i det First North noterade danska bolaget Green Mobility, företaget som i somras lanserades i Göteborg & Malmö står snart redo för Stockholm! Den 15e juni kan användare i Göteborg och Malmö hitta deras bilar i appen, boka dem och köra iväg. De inleder med 100 miljövänliga, elektriska bilar i varje stad som enkelt bokas via appen. 

  Denna lansering är en milstolpe för GreenMobility då det är den första internationella lanseringen helt på egen hand och utan franchises. Men det är långt ifrån den sista! Detta är ett första steg i ny internationell expansionsplan där de siktar på att erbjuda ett grönare transportmedel i fler av Europas städer. De är därför otroligt glada att efter mycket hårt jobb kunna ge två av Sveriges största städer denna möjlighet. Detta hade inte varit möjligt utan deras viktiga samarbetspartners i vardera stad, däribland Göteborg Energi och E.ON som förser dem med förnybar energi samt Göteborg Parkering, P Malmö och EasyPark som hjälper dem att erbjuda användare enkel och gratis parkering. Sist men inte minst vill de tacka Göteborg Stad och Malmö Stad för god dialog och ett gemensamt arbete mot grönare städer.

  För mer information

  Presenteras av Anders Wall, VP Investor Relations

  Under det s.k. dataspelstemat Gameday har vi bjudit in eSport fund.

  Fonden är en aktivt förvaltad aktiefond som investerar fondförmögenheten globalt i aktier och aktierelaterade överlåtbara värdepapper, fondandelar samt på konto hos kreditinstitut. Fonden ska placera minst 90% av sina medel i aktier och aktierelaterade överlåtbara värdepapper. Den nya fonden - eSports fund - förvaltas av AIFM Capital med Stefan Westin som ansvarig förvaltare. Stefan har förvaltat eSport sedan februari 2019 och har det senaste året uppvisat en avkastning på 50%. Det är en tematisk fond med fokus på att hitta de bästa bolagen inom temat dvs de bästa bolagen i hela näringskedjan inom eSport, spelutvecklare och underleverantörer till dessa bolag.

  Presenteras av medlem från förvaltarteam

  Sterner Förlag Kampanjrabatt på Aktieböcker! Kampanjkod:JUL20

   

  Med anledning av Covid-19 kommer vi inte ha ett offentligt seminarium, utan seminariet kommer websändas.

  OBS! Vi skickar en länk via e-post till de anmälda ett par timmar innan. Vänligen kontrollera om du fått mailet i skräpposten eller om du har blockerat dina mail för inkommande post. 

  Seminariet är kostnadsfritt även för icke medlemmar i Aktiespararna.

   

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.