Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Investerarmötet "The Moneyfest" på Hotell Anglais, Stureplan 8 december med Per Holknekt & Christoffer Ahnemark, fd huvudredaktör Aktiespararen!

  Vi fortsätter med Investerarmötet på Hotell Anglais, Stureplan. "Investera som Proffsen" med entreprenören Per Holknekt & Christoffer Ahnemark, fd huvudredaktören för tidningen Aktiespararen.

  Bär du på en dröm om att starta ett eget bolag, eller förverkliga och utveckla idéer som du gått och burit på? Vi har bjudit in superentreprenören Per Holknekt, kanske mest känd på börsen med modebolaget Odd Molly och som är författare till The Moneyfest-En Företagsrevolution. The Moneyfest ger konstruktiva och oförskräckta råd paketerad i förståndigt vansinne. Den ger nytt mod samt nya insikter och verktyg för individer och entreprenörer att använda i sina dagliga liv eller i sin dagliga verksamhet. Oavsett vilken roll i bolaget du har. The Moneyfest utmanar gamla traditioner, river protokoll och vänder upp och ner på slitna modeller för att istället bygga om och bygga nytt. Allt efter de nya förutsättningar som råder i den pågående fjärde industriella revolutionen. Med tro och lust ska alla kunna gå ut och åstadkomma underverk. Perfekt bok under julgranen för någon som vill inspireras. För mer information om boken

  Vi brukar under våra investeringsträffar även presentera ett startup-bolag, vilket inte ännu är börsnoterat, men kan på sikt bli noterat. Bolaget presenteras av Per Holknekt & Tomas Borgå, VD.

  Per kommer, förutom att berätta om det planerade bolaget inför kommande finansieringsrunda, även blanda och ge lite, en kort genomgång kring några av de 43 varumärkes- eller bolagsresor han gjort. Lite kring lärdomar, högt och lågt.

  Den 9 december 2019 var kvällens gästtalare på Hotell Anglais den då nye huvudredaktören och analytikern Christoffer Ahnemark, kanske mest känd för att ansvara över Aktiespararens kortsiktiga portfölj, Korta Portföljen. Idag förvaltar han Origofonder. Så mycket har onekligen hänt sen dess. ”Origo Fonder är specialister på investeringar i nordiska småbolagsaktier. I fondutbudet finns den prisbelönta aktiehedgefonden ORIGO QUEST (som startade 2013) samt den nystartade nordiska småbolagsfonden ORIGO SELEQT (start mars 2022) med fokus på oupptäckta kvalitetsbolag med ljusa framtidsutsikter.” För mer information

  Ett annat av kvällens programpunkter som är högaktuellt är bolag som gör samhällsnytta. Vi har åter igen bjudit in Serstech som identifierar främst farliga kemikalier, som narkotika, sprängämnen och industriella kemikalier med sin innovation. Senast bolaget besökte oss var under pandemin när vi livesände digitalt via studion 29 april 2021. Se bolagspresentationen. Ett annat bolag som också bidrar till samhällsnytta är det danska bolaget Audientes som är specialiserat på smarta, självjusterande och prisvärda hörapparater till miljontals människor världen över. Vi har även bjudit in SaveLend Group som är ett s.k. fintech-bolag och som utmanar de etablerade finansiella aktörerna, som banker och andra finansiella institut, framförallt genom innovativa produkter men också genom tillgänglighet och pris. 

  Serstech AB (publ)

  Serstech utvecklar och säljer lösningar för att identifiera främst farliga kemikalier, som narkotika, sprängämnen, kemiska stridsmedel och industriella kemikalier. Kunderna återfinns inom bland annat polis, tull och räddningstjänst över hela världen och inkluderar även FN och Världstullorganisationen WCO. Försäljning sker genom ett världsomspännande partnernätverk som i dagsläget finns i över 60 länder. Huvudkontoret ligger i Lund och all produktion sker i Sverige. 

  För mer info

  Presenteras av Stefan Sandor, VD för Serstech AB (publ)

  Audientes A/S

  Audientes A/S är ett danskt teknikföretag som specialiserat sig på smarta, självjusterande och prisvärda hörapparater till miljontals människor världen över. Audientes unika hörapparatlösning och första produkt, Ven™ lanserades på den indiska marknaden i mars 2022, både online och i detaljhandeln, och kommer att introduceras på den amerikanska marknaden och andra marknader under de kommande åren. I Q3 2022 kunde bolaget offentliggöra att intäkterna för deras första halvår på marknaden översteg 3 miljoner DKK.

  Audientes mission är att hjälpa det stora antalet människor globalt som lider av hörselnedsättning och som antingen inte har råd med någon av de dyra traditionella hörapparaterna som finns på marknaden, eller som inte har möjlighet att få en traditionell hörapparat på grund av brist på  hörselexperter och relativt få kliniker i Indien och på andra platser i världen.

  Hörapparaten Ven™ är en banbrytande lösning som tack vare dess självanpassande funktionalitet helt tar bort problemen med de traditionella lösningarna – till exempel att användare tvingas till tidskrävande och dyra besök hos audionomer för anpassning och justeringar av apparaten. Detta är särskilt problematiskt i många låg- och vissa medelinkomstländer, Indien inkluderat, där det finns ungefär en audiolog per 500 000 invånare, och stora geografiska avstånd mellan klinikerna. Ven™ är dessutom en högkvalitativ produkt som säljs till konkurrenskraftigt pris på 15–20 procent av marknadspriset för vanliga hörapparater. För mer information

  Presenteras av Steen Thygesen (presentationen kommer göras på engelska)

  SaveLend Group

  SaveLend Group är ett fintechbolag verksamma inom kreditmarknaden. Bolagets produkter och tjänster vänder sig till privata och institutionella investerare som söker direktinvesteringar i krediter. Investeringsplattformen gör det möjligt för olika typer av investerare att få exponering mot olika former av krediter såsom företags- och konsumentkrediter samt fakturaköp. Bolaget är verksamt i Europa. SaveLend Group grundades år 2014 och har sitt huvudkontor i Stockholm. 
  För mer information

  Presenteras av Ludwig Pettersson

  Vi bjuder på något att äta och dricka. (Öppet även för icke medlemmar i Aktiespararna)

  Programmet är ännu inte fastställt än, utan vi inväntar svar från föreläsare.

  OBS! Om du inte har möjlighet att delta, så meddela om du vill se livesändningen (Med risk för lite sämre kvalitet), så skickar vi en länk via e-post till de anmälda ett par timmar innan. Vi återkommer med en redigerad videon efter seminariet. Vänligen kontrollera om du fått mailet i skräpposten eller om du har blockerat dina mail för inkommande post.