Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Investeringsaktivism med Cevian och Accendo Capital

  I samarbete med Unga Aktiesparare välkomnar vi Cevian och Accendo Capital!

  Välkomna till ett spännande träff om investeraraktivism med Cevian Capital och Accendo Capital! Detta är en unik chans att få en inblick i hur aktivistinvesterare arbetar och hur de samarbetar med företag för att skapa långsiktigt värde. Aktivism är ett ämne som länge hamnat i skymundan i investerarvärlden och i UA, men aktivistinvesterare fyller en livsviktig roll på finansmarknaderna som berättigar mer beröm än vad som ges nuvarande.

   

  Anmälan sker på Unga Aktiesparares hemsida: https://www.ungaaktiesparare.se/aktiviteter/investeringsaktivism-med-cev...

  Tisdagen 11/5 bjuder Unga Aktiesparare (tillsammans med Aktiespararna Södermalm) in till en intresseväckande träff kring aktivism där deltagare kommer få lyssna på föreläsningar från två olika investeringsfirmor och ha chansen att ställa frågor till bolagen efteråt. Först ut är Cevian Capital, en internationellt investeringsfirma som förvärvar betydande ägarpositioner i offentliga företag där man ser en potential för ökat långsiktigt värde genom aktivt ägande. Kända bolag som Cevian gått in i under åren inkluderar Volvo, Danske Bank och ABB, bland annat. Cevian kommer att berätta om sin verksamhet och arbetsprocess och ge sina tankar om aktivism i Europa i nuläget.

   

  Efter det kommer Accendo Capital, en aktivist hedgefond som fokuserar på små och medelstora bolag i Nordeuropa, att ge sina insikter kring hur aktivism går till i mindre företag och diskutera kärnpunkten i deras investeringsstrategi: teknisk innovation. Accendos föreläsning kommer att hållas på engelska.

   

  I slutet av träffen kommer det att finnas tid för en kort Q&A med bolagen med frågor som skickats in under föreläsningens gång. Det går bra att skicka in frågor på svenska till båda bolagen. 

   

  Det här evenemanget är öppet för såväl medlemmar som icke-medlemmar. För icke-medlemmar tillkommer en avgift om 50kr för att få delta. Ni anmäler er nedan och swishar till 123 091 23 60. Ange AKTIVISM  i swishen. Medlemmar anmäler sig som vanligt med medlemsnummer.  

   

  Länk till Teams kommer skickas ut i god tid innan föreläsningen börjar.

   

  Det här vill ni inte missa! 

   

  Varmt välkomna till det här evenemanget!

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.