Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Kvinnokvällen i Stockholm den 16 april

wysiwyg_image

Aktiespararna Event inbjuder dig som kvinnlig investerare, analytiker och journalist att ta del av Kvinnokvällen Stockholm 16 april 2018. Evenemanget är en unik chans för dig att träffa de medverkande bolagen och ställa dina frågor till bolagens representanter. Syftet med kvällen är att ge dig underlag för att kunna fatta ett investeringsbeslut om du vill köpa, behålla eller sälja aktierna. Kvinnokvällen i Stockholm kommer att filmas och läggas upp på Aktiespararnas hemsida dagen efter. Evenemanget är en unik upplevelse för dig som aktieintresserad kvinna, nybörjare såväl som erfaren investerare!

Förutom de bolag som presenterar sig, kommer Therese Lundstedt, VD Aktieinvest, inleda kvällen med att inspirera kring ett enkelt och smart aktiesparande och berätta hur man dessutom kan investera hållbart och på så sätt få högre avkastning på sitt sparande.

I slutet av kvällen får vi en föreläsning av Sandra Bourbon, Framtidsfeministen. Framtidsfeministen brinner för en jämställd framtid och påverkar genom att investera jämställt, verka för fler kvinnor till börsen och erbjuda ett jämställt månadssparande för alla. Sandra Bourbon kommer berätta varför hon grundande Framtidsfeministen, hennes privatekonomiska resa och hur hon sedan maj 2015 väljer ut bolag till den jämställda aktieportföljen.

Kvällen avslutas med mingel.

Programmet för kvällen

15:30 Registreringen öppnar

15:55 Välkommen till Kvinnokvällen, Anette Jonsson, Aktiespararna

16:00 Therese Lundstedt, VD Aktieinvest, inleder kvällen med att inspirera kring ett enkelt och smart aktiesparande och berättar hur man dessutom kan investera hållbart och på så sätt få högre avkastning på sitt sparande.

16:15 Nexar Group har som affärsidé är att producera och marknadsföra talangtävlingar kombinerat med utveckling och management av artister. Det egenutvecklade konceptet, Aim2Fame(c) är den första webbaserade talangtävlingen med tillhörande "reality show" i kombination med kontraktering av nya talanger.

16:45 Cortus Energy har en teknik som kan ersätta industrins fossila energibehov med förnybar energi. Företaget har utvecklat förgasningsprocessen WoodRoll som förgasar biomassa och producerar en energigas med högt näringsvärde. Denna gas är lämplig för industriellt bruk. VD Rolf Ljunggren.

17:15 Paus med förfriskning

17:30 Invent Medic utvecklar och marknadsför produkter med inriktning på kvinnors hälsa. Huvudprojekt är i området kvinnlig inkontinens och då med fokus på ansträngningsinkontinens, vilket också ibland kallas stressinkontinens. Invent Medic utvecklar en vaginal medicinteknisk produkt för behandling av kvinnlig inkontinens. VD Karin Bryder.

18:00 Camanio Care är ett robotik- och hjälpmedelsföretag inom vård och omsorg. Företaget erbjuder idag ett flertal produkter, tjänster och utbildningar och finns representerade via distributörer i Europa och Asien i mer än 10 länder. Exempel på produkter är äthjälpmedel, bikearound, Justocat (alternativ till levande sällskaps för personer med demens eller intellektuell funktionsnedsättning). VD Catharina Borgenstierna.

18:30 Kontigo Care utvecklar innovativa eHälsolösningar för att förbättra och effektivisera den globala beroendevården och att därmed minska lidandet för patienter och deras anhöriga. Bolagets eHälsoplattform Previct® består av ett antal avancerade algoritmer, AI-drivna prediktionsmotorer och kommunikationslösningar, samt av de två plattformsapplikationerna Previct® Alcohol och Previct® Gambling, för tillämpning inom respektive beroendeområde. VD Henrik Nordlindh.

19:00 Paus med förtäring

19:30 NeuroVive Pharmaceutical är ett företag verksamt inom mitokondriell medicin, med ett projekt i klinisk fas II för behandling av måttlig till allvarlig traumatisk hjärnskada (NeuroSTAT®) och ett projekt i klinisk fas I (KL1333). Forskningsportföljen omfattar ett flertal projekt i sen upptäcktsfas vilka spänner över områden som genetiska mitokondriella sjukdomar och cancer samt neurologiska och metabola sjukdomar såsom NASH. CFO Catharina Johansson, VD Erik Kinnman​​​​

​​​20:00 Ahlsell är en ledande distributör i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Head of Investor Relations and External Communications, Karin Larsson.

20:30 Sandra Bourbon, Framtidsfeministen. Framtidsfeministen brinner för en jämställd framtid och påverkar genom att investera jämställt, verka för fler kvinnor till börsen och erbjuda ett jämställt månadssparande för alla. Sandra Bourbon kommer berätta varför hon grundande Framtidsfeministen, hennes privatekonomiska resa och hur hon sedan maj 2015 väljer ut bolag till den jämställda aktieportföljen. Tillsammans för en jämställd framtid!

21:00 Avslutning med mingel

Information

Fri entré till evenemanget, dock krävs anmälan. Vid förhinder att deltaga, skicka en avanmälan till event@aktiespararna.se. Vi debiterar en no-show-avgift på 250 kr för anmälda deltagare som inte checkar in hos vår personal på plats någon gång under kvällen.

Disclaimer: Syftet med Aktiespararnas eventverksamhet är att utgöra en mötesplats mellan företag och investerare. Evenemangen möjliggör för besökarna att kunna ställa frågor till bolagen innan eventuella investeringar. 

Aktiespararna ansvarar inte för information som medverkande bolag framför. Att ett bolag medverkar vid ett event arrangerat av Aktiespararna ska varken uppfattas som ett uttryck för att Aktiespararna rekommenderar en investering i bolaget, eller som att Aktiespararna på annat sätt uttrycker en uppfattning om bolaget.

En bokningsbekräftelse kommer skickas ut senast två arbetsdagar efter din anmälan är gjord. Vi debiterar en no-show-avgift på 250 kr för de som inte avanmält sig och ej checkar in hos vår personal under evenemanget. Avanmälan skickas till event@aktiespararna.se.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.