Bli medlem
Bli medlem

Du är här

”Kvinnor investerar för framtiden” - Sveriges mest välrenommerade nätverk för kvinnor som gillar aktier!

Följ med på uppföljaren till förra årets succékryssning - ett samarrangemang mellan Aktiespararna i Västerås och Uppsala.

Boka in söndagen den 3 juni för en fullspäckad och sanslöst trevlig aktiedag med spännande föreläsningar, god mat och möjligheten att träffa massor med andra aktieintresserade kvinnor från hela landet. Vi välkomnar såväl nybörjare som mer erfarna investerare.

Vi får bl.a. lära oss vad som påverkar börsens rörelser och hur vi kan agera när börsen är orolig, om hur man från hängmattan kan skapa sig ett långsiktigt sparande med ränta-på-ränta-effekten, om varför hållbarhet är viktig för våra investeringar, om vad man bör hålla koll på i företagens ekonomiska rapportering och lite om digitala hjälpmedel. Vi får också lyssna till föreläsarnas erfarenheter och berättelser ur verkligheten, intervjuer och paneldebatter mm.

Under dagen har du även chans att mingla och träffa andra aktieintresserade kvinnor från Sveriges alla hörn, skapa nya egna nätverk, få svar på dina frågor och ta del av en mängd nyttig information. Du får också möjlighet att diskutera med några av de medverkande, möjlighet till köp av signerade böcker, delta i lotterier och mycket mer.

wysiwyg_image

”Kvinnor investerar för framtiden” pågår kl.8 – 17 och hålls i Stora Bankettsalen på Hotell Clarion Sky City, Arlanda. Hit tar man sig enklast med buss, tåg eller flyg beroende på vart ifrån man reser. Bilparkering finns antingen mitt emot terminalerna eller vid ALFA/BETA-parkeringarna med gratisbuss till Sky City och terminalerna.

Program för ”Kvinnor investerar för framtiden”:

 • 08:00 - 08:55          Registrering
 • 09:00 - 09:25          Välkommen med lite aktiesnack (Christina & Maud)
 • 09:25 - 09:30          Publiken
 • 09:30 - 10:15          Per Håkan Börjesson – ”Investera med ränta-på-ränta-effekt”
 • 10:15 - 10:20          Lotteri 1
 • 10:20 - 10:45          Fikapaus
 • 10:45 - 11:35          Jacob Henriksson – ”Hur undvika börskrascher, går det? Så gör du om
                                  det smäller”
 • 11:35 - 12:25          Samtal med Marcus Hernhag, Jan Sterner och Lars-Erik Boström
                                  (Maud, Christina & Publiken)
 • 12:25 - 12:30          Lotteri 2
 • 12:30 - 13:15          Lunch
 • 13:15 - 14:00          Carina Silberg – ”Varför är hållbarhet viktig när man investerar?”
 • 14:00 - 14:05          Publiken
 • 14:05 - 14:50          Helena Nordman-Knutson – ”Vaddå, varför ska man läsa en
                                  årsredovisning?"
 • 14:50 - 14:55          Lotteri 3
 • 14:55 - 15:10          Fikapaus
 • 15:10 - 15:55          Ann Grevelius – ”Nu tar robotarna över, eller?”
 • 15:55 - 16:45          Paneldebatt "Trender och utblickar för börsen" - Deltagare Agnetha
                                  Jönsson
  , Arne Talving, Jonas Olavi, Charlotte Stjerngren,
                                  Jacob Henriksson
  och Lars-Erik Boström
                                  (Moderator Claes-Göran Olsson)
 • 16:45 - 16:50          Lotteri 4
 • 16:50 - 17:00 ca      Avslutning ”Kvinnor investerar för framtiden” och avtackning

 

Deltagaravgiften är 700 kr per deltagare. Föreläsningar, fika på för- och eftermiddag, varm lunch och deltagande i lotterier ingår. Eventuella allergier meddelas i samband med anmälan.

För er som behöver logi har Hotell Clarion ett specialpris för enkel- respektive dubbelrum för vår träff. Logi bokas separat direkt hos Clarion via mail till anmalan.cl.arlanda@choice.se med rabattkoden "K-event". Pris för enkelrum är 795 kr/natt och för dubbelrum 995 kr/natt. Även här finns begränsat antal rum så logi bör bokas samtidigt som anmälan till eventet.

Anmälan sker här: https://www.aktiespararna.se/aktiviteter/kvinnor-investerar-framtiden-sv...

Antalet platser är begränsat till 350 deltagare. Sista anmälningsdag är onsdagen den 30 maj.

OBS! Anmälan är bindande. Temadagen vänder sig till kvinnor.

Deltagaravgiften betalas in till plusgirokonto 574305-9. Märk betalningen med 319ARN+fullständigt namn så att vi kan identifiera Er inbetalning. Betalning sker snarast efter anmälan och platsen är först säkrad efter att betalning inkommit.

Vid frågor kontakta Christina Engelen på e-mail christina.engelen@gmail.com

Vi är stolta över att kunna presentera:

wysiwyg_image

Per Håkan Börjesson (VD Investment AB Spiltan)

Per Håkan Börjesson är VD för Investment AB Spiltan (bl.a. ägare till Spiltan Fonder AB och Alternativa aktiemarknaden - en handelsplats för onoterade aktier) samt författare till bl.a. succéboken ”Så här blir man miljonär i hängmattan” med enkla tips hur man skall spara och effekten av ränta-på-ränta.

Per Håkan menar själv att han har gått från att vara en aktieamatör till börsexpert. Ledstjärna under hans ”lärotid” har varit den amerikanske aktiegurun Warren Buffett. Han är en flitig skribent i media och har vid ett flertal tillfällen stuckit ut hakan då han upprörs över finansbranschens agerande gentemot sina kunder.

Enligt Per Håkan är det viktigt att komma ihåg att alla kan blir rika på aktier men man får inte ha bråttom. Kvinnor är dessutom bättre aktieplacerare än män, tack vare ett de är mer långsiktiga och har mindre transaktioner, precis som Warren Buffett.

Per Håkan förklarar på ett enkelt och humoristiskt sätt sådana frågor som banker och mäklare gör komplexa. Han berättar också om hur man med ränta-på-ränta-effekten kan bygga upp en förmögenhet. Per Håkan gillar att provocera och menar att man ska vara försiktig när man lyssnar till rådgivare från banker och försäkringsbolag som i första hand vill sälja sina egna produkter. Att lyssna till ett föredrag av Per Håkan kan vara inledningen till ett nytt ekonomiskt tänkande.

wysiwyg_image

Jacob Henriksson (Bloggare och utbildare, GOTTODIX)

Oftast går det att se vad som är på gång på börsen. Upp, ned och runt mellan olika branscher och länder, signalerna finns nästan alltid där. Problemet är tajmingen och att allt händer samtidigt. Det jag lärt mig genom åren är att det är viktigare att på riktigt och på djupet försöka förstå nuläget än att spekulera om framtiden. Aktier är en tävling i informationshantering. Så när du lämnat tidningarnas heta aktietips bakom dig, vad är det du ska läsa istället?

Min föreläsning handlar om räntor, valutor, råvaror, konjunktursignaler, kapitalflöden och allt det där andra som drar iväg portföljen upp och ned utan att du förstår varför. Vart pekar kompassen inför andra halvåret 2018? Rätt många tror ju att vi kommit allt närmare det stora börsraset – är det så?

Jag, det är en bloggare och vloggare vars portfölj 10 tusen sparare följer på Shareville och som bland annat gjort filmserien Sparskolan. Aktieintresset ligger i familjen men min pappa klagar på att jag alltid väljer så tråkiga bolag. Det roligaste när jag fått föreläsa för grupper med enbart kvinnor är att man får skärpa sig. Det brukar alltid bli en väldigt trevlig stämning men med lite mer fokus på de där spännande frågorna varför då och hur vet man det? Det duger helt enkelt inte att killgissa.

wysiwyg_image

Marcus Hernhag (Aktieskribent och författare, Privata Affärer)

Jämställdhet är en mänsklig rättighet så om jag kan hjälpa kvinnor att hitta rätt aktiestrategi är det förstås trevligt. Det tog lång tid och mycket arbete innan jag hittade det som passar just mig riktigt bra. Jag guidar gärna andra så att ni kan hitta lämpliga strategier snabbare än vad jag gjorde. Utdelningsaktier är grunden i mitt sparande, men jag kompletterar gärna med andra strategier. Långsiktighet och att låta kapitalet arbeta åt mig passar bra, eftersom jag aldrig arbetar eller lever utifrån kontorstider utan går min egen väg i livet. Lite grann som ’Tjuren Ferdinand’.

Jag berättar gärna om vilka strategier som sparar mest tid, som kräver minst respektive mest kunskap, och vilka som har lägst risk kontra de som ger störst potential. Jag tar också upp fördelar med att inte följa index eller stirra sig blind på indexavkastningen.

Marcus har skrivit 3 böcker om aktieinvesteringar och det kommer vara möjligt att köpa böckerna på plats och få dem signerade av Marcus.

wysiwyg_image

Jan Sterner (Journalist och Bokförläggare)

Jag är kvällstidningsreportern (Expressen) som blev ekonomijournalist (Veckans Affärer), tidningsmakare (Dina Pengar) och bokförläggare (Sterners Förlag) med de bästa böckerna om aktier, ekonomi och sparande. Även partner och programledare i nätverket Privata Investerares Club. Har levt ett långt liv som aktieintresserad och gjort många både lyckade och mindre lyckade affärer, därmed har jag god erfarenhet.

Som ekonomijournalist har jag alltid haft en stark drivkraft att göra det till synes lite besvärliga mer begripligt för en bred läsekrets och publik. Förmodligen gömmer det sig en liten folkskollärarsjäl bakom detta. Att med den bakgrunden få träffa och prata inför fleras hundra vetgiriga aktieintresserade tjejer måste vara en av livets högtidsstunder.

wysiwyg_image

Lars-Erik Boström (Författare, aktiestrateg och investeringskonsult)

Lars-Erik Boström har ägnat nästan hela sitt yrkesliv nära aktiemarknaden och andra värdepappersmarknader. Under 20 år på Handelsbanken arbetade han som aktiemäklare, analytiker, rådgivande förvaltare och med strategisk och taktisk tillgångsallokering. Lars-Erik är idag strateg och egen investeringskonsult inom beteendebaserad kapitalförvaltning. Han är Ekonomie magister och auktoriserad finansanalytiker (AFA)

Lars-Erik har särskilt intresserat sig för, och gjort omfattande litteraturstudier om börsens psykologi (behavorial finance). Han håller även seminarier i ämnet. Lars-Erik är författare till boken ”Börsens Psykologi – så vinner du över dina hjärnspöken och gör bättre aktieaffärer”, utgiven på Sterners Förlag.

Det kommer vara möjligt att köpa Lars-Eriks bok på plats och få den signerad.

wysiwyg_image

Carina Silberg (Hållbarhetsansvarig på Alecta)

Det är en spännande tid att vara investerare och intresserad av hållbarhetsfrågor! Och det är en alldeles särskilt spännande tid att vara kvinna...

Jag har jobbat med hållbarhetsfrågor som analytiker och rådgivare för kapitalägare och förvaltare, men också för bolag som möter kapitalmarknaden. De senaste 15 åren har jag genom mina olika roller på nära håll följt och varit en del av utvecklingen i dessa frågor.

I framtiden kommer hållbarhet att bli allt viktigare – och vi behöver allt tydligare definiera vad vi faktiskt lägger i ordet hållbarhet? Klimatfrågan, jämställdhet och mångfald, nya affärsmodeller, utvecklingsmarknader, kanske till och med ny teknik? 

Idag är jag hållbarhetsansvarig på tjänstepensionsförvaltaren Alecta som förvaltar drygt 800 miljarder åt 2,3 miljoner tjänstemän. Jag kommer berätta hur vi valt att investera för framtiden – men också om andra investeringsstrategier för hållbarhet med utgångspunkt i framtidens hållbarhetsdefinition.

wysiwyg_image

Helena Nordman-Knutsson (Ansvarig för transaktionskommunikation på Hallvarsson & Halvarsson)

Jag har valt att försöka lära mig nya saker varje dag och att sprida det jag kan till andra människor som kan ha nytta av det jag kan. Det är därför jag valt att vara med på ”Kvinnor investerar i framtiden”, där jag vill visa på vilka godbitar man kan hitta i en årsredovisning.

I min roll som mentor till unga professionella kvinnor strävar jag efter att få mina adepter att förstå att det inte är farligt att vara frågvis. Men, att man också skall fundera på frågans relevans, och att frågan inte ställs för att visa på att man kan svaret.

Årsredovisningen är ett dokument som, om den är bra gjord, svarar på de mest relevanta frågorna om ett bolag. Den är bra att läsa när man vill lära sig mer om ett bolag, när man vill söka jobb på bolaget i fråga, investera lite i bolagets aktier, när man kanske vill lära sig mer om en viss bransch eller om olika typer av affärsmodeller.

Om man dessutom vill lära sig lite extra redovisning, så är bakvagnen i ett av våra storbolag ett bra sätt att grotta sig ner i notapparater. Årsredovisningen är ett relevant tidsdokument som det faktiskt lönar sig att läsa - för att få reda på mer och kanske slippa fråga det där som alla andra vet.

wysiwyg_image

Ann Grevelius (Fondförvaltargeni, rådgivare och styrelseproffs)

Ann är en prisbelönt fondförvaltare, med över 25 års erfarenhet av investeringar och kapitalförvaltning. Under många år var hon verksam i storbanksvärlden, men har de senaste åren fokuserat på att i egen regi arbeta med onoterade investeringar, venture capital och är idag både entreprenör i fintech-sektorn, rådgivare och styrelseproffs. Hon är medgrundare och ordförande i Opti, en digital oberoende investeringsrådgivare.

Jag älskar investeringar i alla dess former och drivs idag främst av att demokratisera sparandet! Min önskan är att nå ut till ALLA med den mest professionella rådgivningen och kapitalförvaltningen - något som idag är möjligt via digital teknik och det vi gör i Opti.

Ett annat hjärteområde är hur vi på olika sätt kan stimulera kvinnors sparande, intresse för investeringar och entreprenörskap. Jag är aktiv i flera nätverk och som mentor, för att just fokusera på dessa frågor. Det är både roligt och viktigt att spara! Låt nyfikenheten styra och våga dig ut i det finansiella landskapet! Vi kommer att prata om aktier vs fonder och om hur man enkelt kan komponera en riktig proffs-portfölj.

wysiwyg_image

Agnetha Jönsson (VD för tidningen Finansliv)

Jag har jobbat halva min karriär i finansbranschen som aktiemäklare, förvaltare och rådgivare hos bland annat Matteus fondkommission och Nordea. Under andra halvlek av mitt yrkesliv har jag skrivit analyser, krönikor, reportage och intervjuer som journalist på Privata Affärer, Affärsvärlden och Aktiespararen. Jag har varit reporter, börsredaktör och chefredaktör. Gemensam nämnare är aktier, placeringar och ett brinnande intresse för kapitalmarknaden.

Jag ser fram emot att vara med under denna speciella temadag och träffa så många börsintresserade kvinnor. Det ska bli intressant att ta del av andras erfarenheter och knyta nya kontakter. Förhoppningsvis kan jag bidra med inspiration och tankar om varför man måste ha sin egen strategi och hitta sin egen väg för att lyckas med sina placeringar. Och dessutom dela med mig av några aktietips!

wysiwyg_image

Arne Talving (Investerare, bloggare och utbildare, KAVASTU)

Arne Talving är en erfaren aktör på aktiemarknaden. Redan på tidiga 80-talet intresserade han sig för börsen.

Han startade sin bana som placeringsrådgivare och aktiemäklare på bank och olika fondkommissionärer. Sedan nio år tillbaka har hans aktieförvaltning slagit börsens index med hästlängder. Idag lever han gott på avkastning från sina aktier.

Arne är mer känd under pseudonymen ’Kavastu’, hans twitterkonto är bland det mest följda inom finans i Sverige. Arne är en populär föredragshållare som alltid drar fulla hus. Han driver även Sveriges största betalutbildning inom aktieförvaltning under namnet ’Kavastus Trender’.

wysiwyg_image

Jonas Olavi (Allokeringschef på Alfred Berg)

Jonas är en aktieintresserad strateg och fondförvaltare som nu är allokeringschef på Alfred Berg. Där ansvarar jag för diskretionär förvaltning till privatpersoner och till företag/institutioner. För privatpersoner har vi i år lanserat en äkta oberoende förvaltning som tar upp konkurrensen med enklare robotförvaltare.

Min ambition är att ge främst kvinnliga investerare de verktyg som behövs för att fatta självständiga och välgrundade placeringsbeslut.

Min erfarenhet är att tjejer kan minst lika mycket som killar, men ibland behöver en knuff att själva fatta besluten. Att tjejer placerar generellt sett smartare än killar, som chansar mer talar, för långsiktigt bättre avkastning. Min nya tjänst kan vara en inkörsport till en tryggare framtid och inte minst ett sätt att lära sig själv på.

wysiwyg_image

Charlotte Stjerngren (Analytiker och finansjournalist)

Charlotte Stjerngren har i över 20 år följt börsen på daglig basis. Både som analytiker och ekonomijournalist och senast som programledare för Börslunch på ekonomikanalen EFN där hon även var chefredaktör och ansvarig utgivare.

"Börsen kan verka svår, och svårigheten i att leverera överkastning ska verkligen inte underskattas, men börsen är inte så svår att någon borde hålla sig undan. I grund och botten handlar det om ägarandelar i verksamheter. Att välja växande, lönsamma företag i intressanta branscher ska inte behöva avskräcka någon.

Sparande är viktigt och roligt. Att få vara med och försöka inspirera kvinnor till ett ökat sparande ska bli väldigt roligt."

wysiwyg_image

Claes-Göran Olsson (Chef medlems- och ledningsgruppsservice Aktiespararna)

Clas-Göran Olsson är chef för medlems- och ledningsgruppsservice inom Aktiespararna och stödjer Aktiespararnas lokalavdelningar med bl.a. lokala event och allehanda aktiviteter.

Som ”allt-i-allo” har Claes-Göran fullständig koll på allt som händer ute i avdelningarna och brinner för att hjälpa till på alla sätt.

Efter många år hos Aktiespararna har Claes-Göran stor erfarenhet av aktier och börsen och jobbar idogt för att få fler kvinnor aktiva med sitt aktiesparande.

Claes-Göran kommer på vår träff att moderera paneldebatten med spännande frågor och intressanta inlägg.

 

Välkomna!

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.