Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Metsä Tissue och Compare It Nordic AB kommer på besök på höstens första Aktiekväll i Mariestad

  VP Sales Hans Bergström och VP production Håkan Johansson gästar oss från Metsä Tissue och från Compare It Nordic AB kommer VD Kerstin Lindqvist-Toms och Marknadschef Jimmy Björkman

  Metsä Tissue är ett mjukpappersföretag inom Metsä Group som säljer sina produkter under olika varumärken bl.a. Lambi, Katrin och Serla.Huvudkontoret ligger i Esbo i Finland.I Sverige har företaget pappersbruk i Mariestad, Nyboholm och Pauliström. Man producerar konsumentprodukter för att tillgodose hela familjens hygienbehov i alla hem som t.ex, komplett sortiment av toalett-och hushållspapper, pappersnäsdukar ansiktsservetter och servetter för att täcka all behov. Finns också ett produktsortiment som inkluderar toalett och hushållspapper, handdukar, ansiktsservetter torkpapper för kontot och industrin liksom dispensersystem, tvål och tillhörande produkter.

  Metsä Tissue´s anläggning i Mariestad vid Vänerns strand heter ursprungligen Katrinefors bruk som grundades av Anders Rodin och han gav bruket dess namn efter sin hustru Anna Catrina Kryger. I Mariestad producerar man främst toalett och hushållspapper samt torkprodukter till företagsmarknaden och har c:a 360 anställda.

   

   

  Copmpare It Nordic AB utveckar ,producerar och marknadsför lösningar för Smarta Hem som är kostnadseffektiva och användarvänliga.Compare IT har utvecklat en teknisk plattform för styrning av mindre och medelstora fastigheter. Plattformen består av ett flertal olika styrprodukter och tillbehör som byggs ihop till ett system som är anpassat för t.ex. villa eller lägenhet. Ett system styr och energimäter elektrisk utrustning såsom t.ex. belysning, eluttag, motorvärmare, mediautrustning,disk och tvättmaskin,kyl och frys.

  Då det är ett trådbundet system installeras det främst vid nybyggnation och större renoveringar.Man kan styra systemet genom en app i telefonen vilket gör att man inte behöver vara hemma för att kontrollera och styra huset på distans.

  Företaget bildades 2001 och har sitt säte i Lund

   

   

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.