Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Mingel, Börsbar, Hållbart Sparande & Aktieanalyser 21 Oktober på Hotell Anglais, Stureplan!

  Välkommen till Investerarmötet 21 oktober med CB Save Earth Fund & börsproffset Anders Haglund på Hotell Anglais, Stureplan!

  Vi fortsätter hösten med Investerarmötet 21 oktober med inriktning hållbara investeringar med Alexander Jansson från CB Save Earth Fund. Kvällens seminarium med CB Save Earth Fund är inriktat på hållbara investeringar. Vad är då hållbara investeringar? Hållbara, eller ansvarsfulla investeringar är ett samlingsnamn för en rad olika arbetssätt som investerare använder för att ta miljö- och samhällsansvar i sina investeringar. Alexander kommer reda ut begreppet och även berätta om sina investeringar som på andra innovativa sätt löser svåra miljöproblem med ny teknik. Den tekniska utveckling vi ser inom miljösektorn kan jämföras med teknikskiften i andra branscher, skiften som ofta visat sig ske snabbare än man någonsin kunnat ana på förhand. I miljöfrågan finns inga kompromisser, problem måste lösas snabbt för att säkerställa en hållbar värld för kommande generationer. Därför presenterar vi också en mix av bolag med en tydlig inriktningen på hållbara innovationer och lösningar för klimatet.

  Vår ständige analytiker Anders Haglund kommer också göra en övergripande analys av börsläget i främst Sverige men även USA, vart är börsen på väg? Anders Haglund kommer också analysera innehavet i CB Save Earth Fund.

  Välkommen till Investerarmötet, vi bjuder på något att äta & dricka och cava och öl i "baren".

  (Baren är bolaget Amidos bord som bjuder på lite cava och öl under minglet, se mer nedan om bolaget.)

  Begränsat antal platser. (Öppet även för icke medlemmar i Aktiespararna)

   

  Bolag

   

  Simris Alg (publ)

  Livsmedelsproduktionen står ju för större delen av våra växthusgaser (större än hela transportsektorn tillsammans), och Simris Alg är ett av de nya agtech/foodtech-bolagen som bidrar till en klimatmässigt mer hållbar livsmedelskedja med utgångspunkt i växtriket och nya odlingsmetoder. Stor hype internationellt, men ännu i sin linda i Sverige.
  Simris Alg är ett pionjärföretag som driver en världsunik industriell algodling för omega-3-produktion på Österlen. Bolaget adresserar den växande globala marknaden för omega-3, värd 32 miljarder USD 2015. Den konventionella råvaran, fiskolja, är en ekonomisk drivmotor till utfiskning och innehåller ofta höga halter av tungmetaller, PCB och dioxiner. Simris® Algae Omega-3 är ett växtbaserat, säkert och hållbart premiumalternativ till fiskolja, och första officiella återförsäljare i Sverige är Apoteket AB. I Simris Algs utvecklingsportfölj finns även ett högvärdigt algbaserat protein med komplett aminosyraprofil.

  För mer information

  Presenteras av Fredrika Gullfot, VD

  Amido AB (publ)

  Amido levererar tjänster som ska förenkla passageadministrationen för fastighetsägare. Genom Bolagets egenutvecklade plattform Alliera kan fastighetsägare digitalt ge behörighet och därmed bestämma vem som ska ha tillgång till en fastighet och när. I Amidos webbaserade plattform Alliera, kan kunder administrera sina passagesystem, tvättstugebokningar och digitala nyckelskåp. Alliera är integrerad med flera leverantörer för inpassage vilket leder till att kunden enbart behöver använda ett system för hantering av alla sina digitala nycklar. Bolaget genomför IPO i oktober med listning på Spotlight i början av november.

  För mer information

  Presenteras av Johnny Berlic, VD

  WeDonthaveTime AB (publ)

  På rekordtid har det sociala nätverket We Don’t Have Time etablerat sig som en nyckelspelare i den globala klimatdebatten. Med över 700 000 följare och medlemmar är man en av de största klimataktörerna på nätet och alla delar finns nu på plats för att skala upp den egna plattformen.

  För mer information

  Presenteras av Ingmar Rentzhog, vd och grundare

  OrganoClick AB (publ)

  OrganoClick AB (publ) är ett svenskt miljöteknikföretag som levererar funktionella material och kemiska produkter baserade på miljövänlig fiberkemi. OrganoClick har bl.a. utvecklat den vattenavvisande tygbehandlingen OrganoTex® som ersätter PFAS, träskyddstekniken OrganoWood® som ersätter tungmetaller, biokompositen OrganoComp® och biobaserade bindemedel för nonwoven som ersätter plaster. OrganoClick grundades 2006 som en avknoppning från akademisk forskning vid Stockholm universitet och Sveriges lantbruksuniversitet inom modifiering av biofibrer. OrganoClick har fått flera utmärkelser som exempelvis ”Climate Solver” av Världsnaturfonden (WWF) och varit på Affärsvärldens och NyTekniks 33-lista för "Sveriges hetaste teknikbolag”. OrganoClick har sitt säte i Täby, norr om Stockholm, där bolagets produktion, FoU-, samt sälj- och marknadsavdelning finns lokaliserat.

  För mer information

  Presenteras av: Mårten Hellberg, VD och medgrundare

  Föreläsare

  CB FONDER | CB Asset Management AB

  CB Save Earth Fund investerar långsiktigt i bolag som vi ser gynnas av omställningen i energisektorn, som hittar lösningar på problem relaterade till bristen på rent vatten och som på andra innovativa sätt löser svåra miljöproblem med ny teknik.

  Vi investerar långsiktigt i bolag som vi ser gynnas av omställningen i energisektorn, som hittar lösningar på problem relaterade till bristen på rent vatten och som på andra innovativa sätt löser svåra miljöproblem med ny teknik. Den tekniska utveckling vi ser inom miljösektorn kan jämföras med teknikskiften i andra branscher, skiften som ofta visat sig ske snabbare än man någonsin kunnat ana på förhand. I miljöfrågan finns inga kompromisser, problem måste lösas snabbt för att säkerställa en hållbar värld för kommande generationer.

  För mer information

  Presenteras av Alexander Jansson

  Anders Haglund

  Analys med finansproffset & tradingcoachen Anders Haglund från Tradingcoachen AB. Anders kommer göra en internationell överblick med lite extra fokus på USA & Sverige.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.