Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Nischbanken Nordax Group och Micropos Medical AB gästar Mariestad 4 oktober

  Onsdagen 4 okt kommer Andreas Frid från Nordax Group och berättar om verksamheten i Nordens ledande nischbank och från Micropos Medical kommer VD Tomas Gustavsson och berättar om teknik som förbättrar precisionen vid strålbehandling av cancer.

  wysiwyg_image

  Nordax är en ledande nordisk nischbank som erbjuder konkurrenskraftig utlåning och inlåning till mer än 150 000 kunder. Kunderna finns i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Företaget grundades 2004 av 5 entreprenörer med gedigen erfarenhet av riskhantering och då verksamheten förlagd enbart till Sverige. Deras kärnkompetens är kreditvärderingsprocessen som är grundlig sund och datadriven. Nordax står under tillsyn av Finansinspektionen och omfattas av den statliga insättningsgarantin.

  Visionen är att bli en av norra Europas ledande nischbank som erbjuder sparprodukter och konsumtionslån till finansiellt stabila kunder genom en sund kreditgivningsprocess.

  Största ägare i Nordax är olika fonder med Carnegie och SEB som största ägare med knappa 10% vardera.Utdelningspolicyn är att 40 % av vinsten skall delas ut varje år. Utdelningen för 2016 var 1,60/aktie.

  Man har drygt 200 anställda och hela verksamheten drivs ifrån ett kontor i Stockholm. Jacob Lundblad är ny VD sedan 1 september 2017.

   

  Micropos Medical utvecklar teknik som förbättrar precisionen vid strålbehandling av cancer. Den första produkten, RayPilot ® är ett elektromagnetiskt positionssystem som möjliggör realtidsinformation av målpositionen för en snabb och objektiv inställning och för kontinuerlig positionering under behandlingen. RayPilot-systemet är utvecklat för prostatacancer men har potential för framtida användning i andra tumörområden.
  Genom att använda RayPilot är vår ambition att minska biverkningar, öka patientsäkerheten och öka patientens genomströmning som gynnar patienter och vårdgivare.

  Micropos Medical AB (publ) är ett bolag noterat på den svenska aktielistan AktieTorget under stock ticker MPOS.

   Micropos grundades 2003 vid Chalmers Innovation som 2014 rankades som den sjunde bästa affärsinkubatorn i världen. Idéen till Bolagets produkt RayPilot® kommer ursprungligen från ett internationellt team av fyra läkare och professorer inom onkologi med många års erfarenhet av strålbehandling och med flera framtagna medicintekniska produkter och läkemedel i bagaget.

  Företaget har sitt säte i Göteborg.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.