Bli medlem
Bli medlem

Du är här

På begäran! Intresseanmälan. Utbildning Aktier och Konstvetenskap hösten 2018.

  Medlemmar har efterfrågat utbildningar inom konstvetenskap, antikviteter och antika smycken för att lära sig om investeringar inom dessa områden.
  Under hösten inleds en första föreläsningsserie med temat Konstvetenskap och Aktiekunskap. Öppet för alla!

  Kan man bygga en samling av konst, antikviteter och andra investeringsföremål som kompletterar börsportföljen över tid? Flera medlemmar har efterfrågat en studiecirkel inom konstvetenskap för att lära sig mer inom det området. Det har inte varit enkelt att erbjuda detta i Norrbotten då föreläsare saknats.

  Ledningsgruppen har nu fått en inbjudan och kan glädjande nog presentera följande serie föreläsningar till alla intresserade.

  Denna föreläsningsserie äger rum i Umeå, då inga alternativ finns i Norrbotten. Temat för den första serien är Konsthistoria/Arkitekturhistoria samt Aktiekunskap.

  Detta skall ses som en första inledande utbildningserie, vilken kommer att följas av andra arrangemang inom ämnesområdet senare. Fortsättning under våren 2019 är redan planerad.

  Föreläsare denna höst är Jan O.M Karlsson universitetslektor vid högskolan i Gävle, och sedan lång tid anställd och verksam vid olika universitet såväl i Sverige som utomlands inom ämnesområdet.

  Föreläsningsserien äger rum fredagar den 28 september, 19 oktober och 16 november samt slutligen 7 december 2018 klockan 10.00-15.00. Lokal belägen i centrala Umeå. Lunch på egen hand under dagen.

  Kostnad för att delta i föreläsningsserien är totalt endast 775 kronor för alla 4 tillfällena.

  Sammankomsterna inleds med Frukostmöte 09.00-10.00 och avslutas vid varje tillfälle med ett Aktiecafe och presentation kring olika problemställningar inom ämnet Aktiekunskap. Detta äger rum 15.30- 17.00. Vi kommer att fördjupa oss i olika analysmetoder och nyckeltal samt portföljteori. Lokal belägen i centrala Umeå alternativt Umeå universitet.

  Deltagande i Aktiecafe och föreläsning/ seminarium inom Aktiekunskap är helt kostnadsfritt, undantaget om man vill köpa egen förtäring.

  Vi planerar också för besök på IKEA och andra företag med anknytning utbildningen om intresse finns under föreläsningsserien. Dessutom arrangeras gemensamma aktiviteter om det önskas.

  Information om program och andra detaljer kommer att skickas via mailutskick till de som lämnat in intresseanmälan. 

  Skicka intresseanmälan som inte är bindande, utan endast avser utskick av information till mailadress kagkonsult@telia.com senast 180401, alternativt anmäl intresse genom att fylla i formulär på hemsidan. Ange kontaktuppgifter i anmälan så skickar vi material om utbildningsserien via mail till dig. Med reservation för att arrangemanget snabbt kan bli fullbokat då det riktar sig till deltagare i både Norrbotten och Västerbotten. Detta är öppet för alla, även ni som ännu inte blivit medlemmar i föreningen Aktiespararna. De som önskar anmäla sig definitivt gör sedan detta via mail eller telefon direkt till arrangören. Kontaktuppgifter för definitiv anmälan finns i materialet som skickas ut till de som gjort en intresseanmälan. Med reservation för att eventet har begränsat antal platser, vilka som kan erbjudas deltagande beslutas av arrangören.

  Intresseanmälan innebär inte garanterad plats, detta kräver definitiv anmälan till arrangören.

  Anmälan till seminarier i Aktiekunskap i samband med besöken i Umeå sker separat i augusti 2018. Annonsering kommer att ske och anmälan öppnar i mitten av augusti på lokalavdelningens hemsida. Alla som deltar i utbildningen är välkomna, inga förkunskaper om aktiemarknaden krävs.

  Vi kommer också att anordna en Aktietävling vid första sammankomsten i höst, vilken pågår till träffen i december med fina priser. Mer information om tävlingsregler ges i september till deltagarna.

  Tidig anmälan till föreläsningsserien då dessa evenemang mycket snabbt blir fullbokade. Observera att tidangivelser på denna sida endast avser tidpunkt för intresseanmälan.

  Resa och eventuellt logi anordnas och bekostas av deltagarna själva efter eget val. Gemensam tågresa kan bli aktuell vid intresse och då kan samtal och presentationer ske inom ämnet aktier och aktiemarknad även under resan. Detta kräver dock ett visst antal anmälda.

  Se även separat annonsering angående kurs " Kultiverad Aktiekunskap" hösten 2018.

  Alla är välkomna!

   

   

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.