Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Stora Aktiekvällen med Industrivärden

  Stora Aktiekvällen tisdag 12 oktober år 2021 i Enköping med bla Industrivärden. OBS! oklart om denna träff blir av pga Coronaläget. Kolla hemsidan igen i mitten / slutet av september 2021 så uppdaterar jag med information hur det blir.

  I pausen bjuds på macka, te kaffe.
  Efter pausen kommer annat företag eller föreläsare. Info om vem kommer senare.

  Tid och plats: Tisdagen den 12 Oktober år 2021 kl 19:00-21:30 i Enköping, Lokal meddelas senare.

  Anmälan sker i första hand via formuläret till höger senast lördagen den 9 oktober 2021 kl 23:59 . I andra hand via mail frejohan.fj@gmail.com och i tredje hand till Lennart Eriksson tel. 0171-358 99

  wysiwyg_image

  Industrivärden kommer att presenteras av Kommunikations- och hållbarhetschef Sverker Sivall

  Industrivärdens affärsidé är att bedriva långsiktigt värdeskapande kapitalförvaltning genom aktivt ägande. Målet är att öka substansvärdet i syfte att generera en avkastning som överträffar marknadens avkastningskrav. Med beaktande av riskprofil skall aktieägarna ges en totalavkastning som är högre än genomsnittet för Stockholmsbörsen.

  Verksamheten bygger på en strukturerad process för kontinuerlig analys och utvärdering av existerande och nya potentiella innehav. Det aktiva ägandet utövas genom engagemang vid beredning av styrelseval, styrelserepresentation, utvärdering av styrelse, VD och företagsledning samt genom att följa och påverka innehavsbolagens övergripande utveckling.

  Industrivärden är stor ägare i Handelsbanken, Sandvik, Volvo, Essity, Skanska, ICA Gruppen, Ericsson, SCA och SSAB.

  Industrivärden bildades av Handelsbanken 1944 i syfte att samla och dela ut de aktieinnehav som banken erhöll, efter 1930-talskraschen, till bankens aktieägare.

  Affärsidé

  Värdeskapande kapitalförvaltning genom aktivt ägande, baserat på Industrivärdens styrkefaktorer i form av ett långsiktigt investeringsperspektiv, djup kunskap och erfarenhet av aktivt ägande, en stark påverkansposition, finansiell styrka och ett omfattande nätverk.

  Mål

  Öka substansvärdet i syfte att generera en avkastning till aktieägare vilken överträffar marknadens avkastningskrav. Med beaktande av portföljinvesteringarnas riskprofil ska aktieägarna ges en totalavkastning som över tid är högre än genomsnittet för Stockholmsbörsen.

  Strategi

  Kapitalförvaltningen bygger på en strukturerad investeringsprocess med kontinuerlig analys och utvärdering av existerande och nya potentiella innehav. Den bedömda avkastningspotentialen för existerande investeringar ska, med beaktande av kontinuitet och långsiktighet, ställas mot avkastningspotentialen för potentiella nyinvesteringar. Industrivärden ska dessutom ta en tydlig aktiv ägarroll i syfte att öka värdet i aktieinnehaven.

  Mer info om Industrivärden se https://www.industrivarden.se/

  Industrivärden i Analysguiden https://www.aktiespararna.se/analysguiden/Hitta-Bolag/finans/industrivar...

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.