Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Teknikföretaget Troax och Bussbolaget Nobina besöker Mariestad

  Regionchef Jonas Rydqvist från Troax och och Finans och IR-chef Mattias Gelinder från Nobina gästar Mariestad 15 november.

  Troax är en ledande global leverantör av områdesskydd för inomhusanvändning(metallbaserade nätpanelslösningar) inom marknadsområdena maskinskydd, lager- och industriväggar samt förrådslösningar.

  Sedan bolaget grundades 1955 har det utvecklats från en allmänproducent av metalltrådsprodukter, som t.ex. diskställ och kundvagnar, till en ledande leverantör av högkvalitativa metallbaserade nätpanelslösningar som ökar säkerheten för människor, egendom och processer. Exempel på det är skydd av människor från produktionsmaskiner i automatiserade miljöer, skydd av känsliga processer mot mänsklig påverkan genom åtkomstkontroll, och säker förvaring av föremål i lager och i bostadsområden.

   Under denna tid har Troax utvecklat en global försäljningsorganisation som tillsammans med egna produktionsenheter och distributionscenter utgör den plattform från vilken Troax levererar sina nätpanelslösningar till kunder runt om i världen.

  Försäljning sker i Norden 19%, Övriga Europa förutom England 55%, England 15% och övrig marknad 11%( USA och Kina).

  Nobina är ett företag som sysslar främst med kollektivtrafik med buss i de nordiska länderna. Bolagets marknadsandel utgör c:a 16% av hela marknaden avseende kollektivtrafik i Norden. I koncernen ingår även Swebus som kör expressbussresor till 150 orter i Sverige, Norge ,Danmark och Tyskland. Nobina har sin starkaste position i Sverige med 30% av regional trafik under kontrakt. Kontrakten fördelade över lokala trafikområden spridda över hela landet. I de övriga nordiska länderna är trafiken mest koncentrerad till huvudstäderna. I Helsingfors är man den största aktören avseende kollektivtrafiken.

  Nobina är den ledande aktören i Norden vad avser kollektivtrafik med buss och förfogar över 3600 bussar. Antalet påstigande resenärer uppgår till 307 miljoner.

  1911 startar SJ Buss sin verksamhet i Tanum. 1932 startar GDG Buss sin verksamhet med trafikrörelse buss och lastbil. 1990 bildas Swebus genom en sammanslagning av SJ Buss och GDG Buss. 2009 byter koncernen namn till Nobina. 2015 introduceras Nobina på börsen. 

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.