Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Tema Globala Trender med NEVS och C WorldWide samt Årsmöte tisdagen den 19/2

Vi fortsätter vår resa ut i den stora aktievärlden. Tidigare har vi rest med olika teman. Följ med på en ny intressant temaresa med två företag inom globala trender.

Vi inleder kvällen med ett kort årsmöte.

wysiwyg_image

C WorldWide Asset Management (tidigare Carnegie Asset Management) är en fokuserad och oberoende kapitalförvaltare. Deras förvaltade kapital uppgår till 170 miljarder SEK och de är 100 anställda. Globala strukturella trender har en enorm kraft som långsiktiga investerare måste förhålla sig till. Bland företag som gynnas av dessa trender kan man hitta framtidens aktievinnare.

Sophia Bendrik från C WorldWide Asset Management kommer att berätta om några viktiga trender så som artificiell intelligens, demografi, detaljhandelns vinnare och förlorare samt Kinas framfart som utmanare om det globala ledarskapet.
 

wysiwyg_image

NEVS köpte konkursboet efter Saab Automobile och står nu i startgroparna för lansering i sommar med början i Kina. NEVS har ett 100% igt fokus på elbilar och har huvudkontor i Trollhättan i Sverige men stor del av verksamheten i Kina där en fabrik nu färdigställs. Bilbranschen är mitt uppe i den största förändringen på 100 år och det är inte bara elbilar som står för förändringen utan även nya försäljningsmodeller och erbjudanden som möjliggörs av digitaliseringen och att bilen ständigt är ”uppkopplad” och i förlängningen självkörande.

Fredrik Fryklund, som är NEVS kommunikationsdirektör kommer att presentera företaget. Han ersätter Jonas Hernqvist, som var tvungen att åka till Kina.

Om du klickar på företagens namn till höger under Medverkande företag finns det mer information på deras Hemsidor.

Före presentationerna severas landgång med öl/vatten och i pausen kaffe med tårta.

Anmälan senast torsdagen den 14/2 genom inbetalning till PlusGirokonto 574305-9. Märk talongen med "Trender" och Göteborg Väst 234 samt med namn och medlemsnummer. För ej medlemmar med namn.

Vid sen anmälan ring i första hand vår ordförande Claes Johansson, tel. 031-91 29 59070-52 52 703  eller i andra hand vår kassör Hans Westgren, tel. 010-450 65 05 och förvissa dig om att det finns plats kvar.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.