Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Tema Hållbara investeringar << 7 februari 2022

  wysiwyg_image

  Hållbara investeringar är ett vitt begrepp och ett sätt att definiera det på är att utgå från så kallade ESG-kriterier, där investeringen ska ta hänsyn till såväl miljön som sociala frågor och bolagsstyrning. På fondmarknaden är det idag vanligt att fonder följer ESG-kriterierna. Du som investerar i aktier privat får själv skapa dina egna kriterier för hur du vill investera.

  Eventet Hållbara Investeringar syftar till att presentera ett antal börsbolag som arbetar för att göra världen bättre. Flera av bolagen arbetar med förnyelsebar energi, medan andra bolag försöker hitta miljövänligare lösningar på dagens miljöproblem.

  Hållbarhet är idag ett högst aktuellt ämne, inte minst inom investeringar. Framtidens energiförsörjning står inför stora utmaningar och flera bolag du möter på evenemanget vill bidra till ökad förnylesebar energi. Varmt välkommen till Aktiespararnas event med tema Hållbara investeringar!

  wysiwyg_image

  Streaming

  Du kan streama evenemanget live eller on demand via Aktiespararnas YouTube-kanal eller aktiespararna.se/tv/live. Dagen efter evenemangsdagen publiceras varje enskild programpunkt som en video på YouTube och aktiespararna.se/tv/evenemang.

  Studiopublik

  Vill du följa tv-produktionen på nära håll och mingla med övriga i publiken samt representanterna från börsbolagen i pausena under dagen? Anmälan öppnar den 14 januari på den här sidan.
  Aktiespararna bjuder dig som studiopublik på lunch samt lättare förtäring och dryck i pauserna. 

  Ställ frågor till börsbolagen

  Studiopubliken och du som följer livesändningen har möjlighet att ställa dina frågor till bolagsrepresentanterna i samband med frågestunden direkt efter deras presentation. Skicka din fråga via sms 079 347 98 45 eller i vår livechat som du hittar i direkt anslutning till videospelaren.

  Twitter

  Följ oss gärna på Twitter under hashtag #aktiespararnaevent

   

  Preliminär tablå 7 februari

  TidProgrampunktMedverkande
  12:30Registreringen öppnar på Svenska Mässan
  12:50Information till studiopubliken
  12:55Välkommen till Tema Hållbara investeringar (livestreamen börjar)Mikael Jansson, Aktiespararna, Amanda Termén, Språng Kommunikation
  13:00EcoRubVD Isac Andersson
  13:30Swedish StirlingVD Dennis Andersson
  14:00Paus
  14:30Sustainable Energy SolutionsVD Lise Toll
  15:00Scandinavian BiogasVD Matti Vikkula
  15:30Ecoclime GroupVice VD Marcus Sandlund
  16:00Framtidens elförsörjning – panel med representanter från näringsliv och forskning
  16:30Paus
  17:00MidsummerVD Sven Lindström
  17:30AbsoliconVD Joakim Byström
  18:00Clean Industry Solutions (eng)VD Christian Zahler
  18:30Paus
  19:00MinestoVD Martin Edlund
  19:30HexiconVD Marcus Thor
  20:00Programpunkten offentliggörs senare
  20:30Programpunkten offentliggörs senare
  21:00Sammanfattning av dagenMikael Jansson, Lars Håkanson, Aktiespararna

  Publikpolicy

  Av hänsyn till varandra ber Aktiespararna dig som tror att du har blivit utsatt för en smitta, att inte besöka eventet utan att följa evenemanget via vår livesändning. Detsamma gäller om du upplever influensa- eller förkylningsliknande symptom (t ex feber, hosta, andningssvårigheter eller andfåddhet). 

  För att medverka på plats som studiopublik behöver du anmäla dig till Aktiespararna. Fyll i formuläret längre upp på sidan. För att medverka på plats krävs uppvisande av giltigt vaccinpass. Vid förhinder att deltaga, skicka din avbokning till event@aktiespararna.se. Avbokning ska ske senast kl. 10:00 på evenemangsdagen. Om du som anmäld inte checkar in på plats till vår eventpersonal och inte avbokar din plats, kommer vi att debitera en no-show-avgift på 250 kr.

  Aktiespararna följer myndigheternas rekommendationer och aktuella restriktioner, vilket kan medföra förändringar möjligheter att delta fysiskt på plats på evenemanget.

  Disclaimer: Syftet med Aktiespararnas eventverksamhet är att utgöra en mötesplats mellan börsbolag och investerare. Evenemangen möjliggör för investerare att kunna ställa frågor till bolagen innan eventuella investeringar. Aktiespararna ansvarar inte för informationen som medverkande bolag framför. Att ett bolag medverkar vid ett event arrangerat av Aktiespararna ska varken uppfattas som ett uttryck för att Aktiespararna rekommenderar en investering i bolaget, eller som att Aktiespararna på annat sätt uttrycker en uppfattning om bolaget. Medverkande börsbolag har betalat Aktiespararna för att presentera på evenemanget.