Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Tema Investmentbolag! | Årsmöte i lokalavdelningen

  Välkommen till en fullspäckad kväll! Under kvällen kommer vi bland annat att få presentationer av investmentbolagen Svolder och Latour. Det kommer att bjudas på jultallrik inkl dryck och vi kommer att avhandla årsmöte för lokalavdelningen.

  Kvällens schema

  17:15 - 17:30 - Insläpp & registrering av röstlängd.

  17:30 - 18:00 - Årsmöte i lokalavdelningen. Agenda och dokument för årsmötet läggs upp på hemsidan inför årsmötet. Vill du ta upp något på årsmötet eller kanske föreslå någon till ledningsgruppen?
  Mejla till rolf.westling@gmail.com!

  18:00 - 18.45 - Jultallrik & dryck (ingår i entréavgiften).
  Frågor kring julmaten riktas till rolf.westling@gmail.com.

  18.45-19.45 - Presentation av Latour inkl. tid för publikens frågor. Latour presenteras av nytillträdd VD Johan Hjertonsson. Mer info om Latour kan du läsa längre ned på sidan.

  19.45-20.45 - Presentation av Svolder inkl. tid för publikens frågor. Svolder presenteras av VD Ulf Hedlundh. Mer info om Svolder kan du läsa längre ned på sidan.

  Kvällen avslutas efter lottdragning senast 21:00.

  wysiwyg_image

  Latour

  Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag med en helägd industri- och handelsrörelse samt en börsportfölj. Sedan den 1 september 2019 har Latour en ny VD i Johan Hjertonsson som efterträder Jan Svensson.

  Latour offentliggjorde den 31 augusti förvärvet av Custom LeatherCraft som är en branschledande designer, utvecklare och marknadsförare av bland annat verktygsbärare (t.ex. bälten och väskor). CLC kommer att ingå i det helägda dotterbolaget Hultafors Group.

  • Börsportfölj: Assa Abloy, Securitas, Sweco, Fagerhult, HMS Networks, Nederman, Nobia, Tomra, Troax och Alimak Group.
  • Industri- och handelsrörelse: Helägd industri- och handelsrörelse bestående av ett sjuttiotal bolag organiserade i följande affärsområden: Hultafors Group, Latour Industries, Nord-Lock och Swegon.

   

  wysiwyg_image

  Svolder

  Svolder är ett rent investmentbolag som huvudsakligen placerar i noterade aktier i svenska små och medelstora företag. Företaget bedriver aktiv aktieförvaltning med en placeringshorisont som vanligtvis överstiger ett år. Någon bortre tidsgräns uppställs inte. Svolder förvaltar en aktieportfölj med ett värde om cirka 3 miljarder SEK, där några av de större innehaven inkluderar: GARO, Troax, New Wave Group, Scandic Hotels och Saab.

   

  Dokument att ladda ned inför årsmötet 

  Dagordning 3 december
  Verksamhetsberättelse
  Förslag verksamhetsplan 2020
  Valberedningens förslag 2020
   

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.