Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Tema Läkemedel med Rhenman & Partners och C WorldWide Fund onsdagen den 19/9

Vi fortsätter vår resa ut i den stora fondvärden. Följ med två fondbolag på en ny intressant fondresa med tema Läkemedel.

wysiwyg_image

Rhenman & Partners Asset Management, som grundades 2008, är en Stockholmsbaserad kapitalförvaltare med fokus på två nischfonder som administreras av SEB Fund Services S.A.: Rhenman Healthcare Equity L/S, som startades i juni 2009, och Rhenman Global Opportunities L/S, som startades i augusti 2016. Det totalt förvaltade kapitalet uppgår till cirka EUR 600m.

Henrik Rhenman startade i egen regi läkemedelsfonden Rhenman Healthcare Equity L/S år 2009 och fondförvaltningen har varit mycket framgångsrik; på drygt nio år (tom juni) har fonden stigit 451 % och därmed gett 21 % genomsnittlig årsavkastning. Fonden har tilldelats flera större priser både i Sverige och internationellt. Företaget kommer att presenteras av Anders Grelsson.

wysiwyg_image

C WorldWide Asset Management (tidigare Carnegie Asset Management) är en fokuserad och oberoende kapitalförvaltare. Deras förvaltade kapital uppgår till 170 miljarder SEK och de är 100 anställda.

C WorldWide Medical Small & Mid Cap investerar i små och medelstora bolag inom läkemedel, bioteknik, medicinsk teknik och hälsovård. Målet är att skapa långsiktig värdetillväxt genom att investera globalt i ett begränsat antal bolag. Fonden har haft en värdeökning på 25 % per år de senaste 5 åren. Mikael Svensson kom till C WorldWide år 2000 och har sedan dess arbetat som analytiker och förvaltare inom hälsovårdsfonderna och ansvarar för fonden.

Om du klickar på företagens namn till höger under Medverkande företag finns det mer information på deras Hemsidor.

Före presentationerna severas landgång med öl/vatten och i pausen kaffe med tårta.

Anmälan senast fredagen den 14/9 genom inbetalning till PlusGirokonto 574305-9. Märk talongen med "Läkemedel" och Göteborg Väst 234 samt med namn och medlemsnummer. För ej medlemmar med namn.

Vid sen anmälan ring i första hand vår kassör Hans Westgren, tel. 010-450 65 05 eller i andra hand vår ordförande Claes Johansson, tel. 031-91 29 59070-52 52 703 och förvissa dig om att det finns plats kvar.

OBS! Observera att du måste betala 10 kr/timma för parkeringen.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.