Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Tema Vind med Eolus Vind och SeaTwirl tisdagen den 17/9

Vi fortsätter vår resa ut i den stora aktievärlden. Tidigare har vi rest med olika teman. Följ med på en ny intressant temaresa med två företag inom vindkraft.

wysiwyg_image

Eolus Vind är en av Nordens ledande projektörer av vindkraftsanläggningar. Eolus skapar värden i alla led inom ramen för projektutveckling och drift av vindkraftsanläggningar och erbjuder såväl lokala som internationella investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsobjekt i Norden och Baltikum.

Sedan starten 1990 har Eolus medverkat vid uppförandet av mer än 540 av de cirka 3 600 vindkraftverk som idag finns i Sverige. Totalt har Eolus driftorganisation kontrakt för att förvalta över 800 MW åt kunder varav 420 MW är i drift. Eolus Vind AB har cirka 11 500 aktieägare.

Johan Hammarquist som är kommunikationschef  kommer att presentera Eolus Vind.

wysiwyg_image

SeaTwirl har en unik lösning för flytande vindkraft som bygger på en vertikalaxlad turbin. Samtidigt som designen är unik består varje del i verket av en beprövad teknik. De flesta flytande system som testas är horisontalaxlade traditionella turbiner som monteras på någon form av flytande konstruktion. Det finns mycket som talar för att vertikalaxlade verk passar bättre än de traditionella horisontalaxlade vindkraftverken i havsmiljö.

SeaTwirls stora fördelar är att det är en robust och kostnadseffektiv konstruktion som också leder till lägre service och underhållskostnader jämfört med andra, traditionella vindkraftverk. SeaTwirl kommer kunna leverera en konkurrenskraftig lösning för framtidens hållbara elproduktion. Bolaget startades 2012.

Efva Willén är ansvarig för affärsutveckling hos SeaTwirl. Hon har 25 års erfarenhet och har arbetat inom offshore olja & gas i 10 år. Efva har mångårig erfarenhet från internationell affärsutveckling, projektledning samt tekniskt utvecklingsarbete.

Om du klickar på företagens namn till höger under Medverkande företag så finns det mer information om företagen.

Före presentationerna severas landgång med öl/vatten och i pausen kaffe med tårta.

Anmälan senast torsdagen den 12/9 genom inbetalning till PlusGirokonto 574305-9. Märk talongen med "Vind" och Göteborg Väst 234 samt med namn och medlemsnummer. För ej medlemmar med namn.

Vid sen anmälan ring i första hand vår ordförande Claes Johansson, tel. 031-91 29 59070-52 52 703  eller i andra hand vår kassör Svante Adolfsson, tel. 070-278 48 34 och förvissa dig om att det finns plats kvar.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.