Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Temakväll: Sparande för barnen onsdagen 27 mars kl.18 - 21

Välkomna till en informativ temakväll om sparande för och med barnen onsdagen den 27 mars kl.18 - 21 på Best Western Plaza.

Att spara för barnen och få barnen intresserade i ekonomi är viktigt. Av den anledningen ordnar vi en temakväll kring sparande för och med barnen.

  • Vad behöver vi tänka på rent praktiskt och juridiskt vad gäller sparformer och konton/depåer?
  • Hur kan man bygga upp ett lämpligt sparande?
  • Hur får vi våra barn och ungdomar intresserade i ekonomi och sparande?

Detta och lite till får vi höra mer om på denna temakväll där vi också hoppas på många intressanta diskussioner

Vi är stolta att kunna presentera följande föreläsare denna kväll:

wysiwyg_image

Per Håkan Börjesson (VD Investment AB Spiltan)

Per Håkan Börjesson är VD för Investment AB Spiltan (bl.a. ägare till Spiltan Fonder AB och Alternativa aktiemarknaden - en handelsplats för onoterade aktier) samt författare till bl.a. succéboken ”Så här blir man miljonär i hängmattan” med enkla tips hur man skall spara och effekten av ränta-på-ränta.

Per Håkan menar själv att han har gått från att vara en aktieamatör till börsexpert. Ledstjärna under hans ”lärotid” har varit den amerikanske aktiegurun Warren Buffett. Han är en flitig skribent i media och har vid ett flertal tillfällen stuckit ut hakan då han upprörs över finansbranschens agerande gentemot sina kunder.

Enligt Per Håkan är det viktigt att komma ihåg att alla kan blir rika på aktier men man får inte ha bråttom.

Per Håkan förklarar på ett enkelt och humoristiskt sätt sådana frågor som banker och mäklare gör komplexa. Han berättar också om hur man med ränta-på-ränta-effekten kan bygga upp en förmögenhet. Per Håkan gillar att provocera och menar att man ska vara försiktig när man lyssnar till rådgivare från banker och försäkringsbolag som i första hand vill sälja sina egna produkter. Att lyssna till ett föredrag av Per Håkan kan vara inledningen till ett nytt ekonomiskt tänkande.

wysiwyg_image

Johanna Kull (Sparekonom på Avanza)

Johanna har en masterexamen i nationalekonomi och har i princip hela hennes yrkesverksamma liv arbetat med spar- och privatekonomiska frågor. För henne är rollen som Sparekonom ett riktigt drömjobb, där hon tillsammans med alla kloka Avanza-kollegor kan få arbeta heltid med att engagera och vägleda människor till ett bättre sparande.

Som Sparekonom informerar, utbildar och inspirerar Johanna andra människor till sparande. Själva grunden är att hela tiden föra småspararnas talan och att se till att det finns så bra förutsättningar som möjligt för ett långsiktigt sparande som gynnar oss privatpersoner, inte säljare och rådgivare.

Johanna kommer att berätta för oss om hur man på ett enkelt sätt kan starta ett sparande för barnen och vad man bör tänka på vad gäller kontotyper och annat. Vi får också lite inspiration kring hur vi får våra barn och ungdomar mer intresserade i ekonomi och sparande.

Varmt välkomna!

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.