Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Tisdag 19 mars får vi besök av Alimak Group och Dicot AB

  VD Göran Beijer gästar oss från Dicot och från Alimak Group gästar oss IR Manager Mathilda Eriksson.

  Dicot utvecklar läkemedel mot sexuella dysfunktioner med en stor marknadspotential.

  Dicots viktigaste produkt är Libiguin för behandling av erektionsproblem och för tidig utlösning hos män, samt potentiellt även för behandling av minskad lust. Ursprunget till Libiguin är en substans som kommer från en växt med folkmedicinsk användning mot minskad sexuell förmåga.

  Dicot har utvecklat och patenterat metoder att tillverka Libiguin genom en semisyntetisk metod som är helt oberoende av ursprungsväxten. Dicot har dessutom patent på själva Libiguinsubstansen.

  Libiguin har effekter i väldigt låga doser och ger då en remarkabelt långvarig effekt. Den långvariga effekten gör att man inte i förväg behöver planera att ta medicinering innan den sexuella aktiviteten, vilket i allmänhet är fallet med nuvarande behandlingar.

  Dicot är noterat på Aktietorget och företaget är placerat i Uppsala.

  .

  Alimak Group är en världsledande leverantör av  vertikala transportlösningar för industri och byggsektorn.

  Koncernen har varit en pionjär och ledande inom branschen för kuggstångsdrivna hissar och arbetsplattformar i 70 år. Alimak har ett brett och konkurrenskraftigt produktprogram av vertikala transportlösningar som hissar, plattformar, servicehissar, och lösningar för fasadunderhåll. Produktutbudet består av standardiserade och kundspecifika lösningar anpassade för olika kundbehov och marknadssegment.

   Verksamheten är organiserad i fyra affärsområden: Construction Equipment, Industriell Equipment, After Sales och Rental. Alimak bedriver försäljning i mer än 100 länder.Företaget grundades i Skellefteå 1948 av ingenjören och den tekniske uppfinnaren Alvar Lindmark ( 1917-1975). I juni 2015 noterades Alimak Group på Nasdagq Stockholm och huvudkontoret  finns i Stockholm.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.