Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Tjejkväll och Mycronic

  Karin Sjöblom från Växjö är en stor inspiratör och förebild för många. Hon har hållit mängder med uppskattade inspirationsföreläsningar, främst för kvinnor, och nu har vi äntligen lyckats få henne till oss.

  Mycronic är ett svenskt high-tech förtag, som har varit verksamt inom elektronikindustrin i mer än 30 år men först år 2014 hittar vi namnet Mycronic. Hur började det och framför allt hur ser framtiden ut?
  IR-ansvariga Anna Ulinder kommer till Tibro och berättar om framgångssagan.

  Under tiden som Karin berättar för damerna håller vi andra ett spontanaktiekafé i cafeterian. Vi diskuterar allt som har med aktier att göra.

  Omkring klockan 19.30 tar vi en gemensam fikapaus. Fralla med ost/skinka och te/kaffe för bara 20 kronor.

  Mycronic levererar utrustning för tillverkning av bland annat skärmar för smarta telefoner, surfplattor och bärbara datorer. Ett annat ben är ytmontering av komponenter på kretskort.

  Försäljningen 2015 var ca 1,8 miljarder med ett rörelseresultat på 540 miljoner. Aktien är sedan januari 2015 noterad på Mid Cap-listan på NASDAQ Stockholm. Största enskilda ägare är Bure med ca. 30 % och därefter ett antal fond- och pensionsförvaltare. Omkring 12 000 personer har investerat i bolaget, en ökning med nästan 100 % från 2014.

  Anmälan via hemsidan eller per telefon till Carina Carlstein - 070 600 06 81.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.