Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Träff med Axfood och Simplicity

  Vi inleder med information eller utbildning.

  wysiwyg_image

  Därefter välkomnar vi Axfood, som är Sveriges näst största aktör inom dagligvaruhandeln med varumärken som Willys, Hemköp, Tempo, Axfood Snabbgross, Mat.se och Middagsfrid, samt också delägare av Eurocash, Urban Deli och Apohem. Visionen är att bli ledande inom bra och hållbar mat. ◾Axfood är nummer två på den svenska marknaden med en marknadsandel om cirka 20 procent

  ◾300 egenägda butiker, e-handel och cirka 900 samverkande butiker

  ◾Huvudägare är Axel Johnson AB med 50,1 procent av aktierna

  ◾Axfood ska vara klimatneutralt 2020. Klimatpåverkan från den egna verksamheten ska minska med 75 procent till 2020 (basår 2009)

  ◾2019 var Axfoods omsättning 50740 MSEK och rörelseresultat 2288 MSEK

  Axfood presenteras av Head of Investor Relations Alexander Bergendorf.

  wysiwyg_image

  Därefter kommer Fondbolaget Simplicity med huvudkontor i Varberg. De startade 2002 sin första fond, Simplicity Norden, som glädjande tillhör de allra främsta i sin kategori. Sedan starten har fondbolaget vuxit och förvaltar i dagsläget cirka 26 miljarder kronor fördelat på fem aktiefonder med olika geografisk inriktning samt tre räntefonder med olika riskexponering och geografisk fördelning. Målet för samtliga fonder är att skapa högre avkastning till lägre risk.

  Simplicity erbjuder fem aktieportföljer som kännetecknas av riskmedvetenhet och fokus på långsiktig riskjusterad avkastning. Simplicity söker de främsta aktierna och kvalitetsbolagen baserat på lönsamhet, värdering, risk och positiv utveckling. Förvaltarna förhåller sitt fokus till enbart fakta och mätbara faktorer utan egna framtidsprognoser och där deras uppmärksamhet är riktad mot bolagens prestationer snarare än på den makroekonomiska utvecklingen.”

  Simplicity har som filosofi att investera i hållbara och välskötta bolag, vilket vi anser vara en av de viktigaste förutsättningarna för att skapa hög riskjusterad avkastning åt andelsägarna. En av de viktigaste faktorerna i det avseendet är att företagen bedriver sin verksamhet på ett ansvarsfullt och hållbart sätt. Lite förenklat kan man säga att Simplicity vill skapa värden utan att förstöra världen.

  Simplicity presenteras av Senior Client Relationship Manager Tommy Taponen.

   

  Mellan programpunkterna blir det en paus med lätt förtäring och vi har slutligen en utlottning.

   

  Välkomna. Tag gärna med vänner och bekanta, som är intresserade av att spara i aktier och fonder.

  Obs! Visa medlemskort i entrén annars full avgift.

   

  Deltagaravgift: Medlemmar 40 kr, övriga gäster 60 kr (fritt inträde om årsmedlemskap löses under kvällen).

   

  Anmälan senast den 8 november på hemsidan och betala på plats med jämna pengar. Vänligen ange namn, medlemsnummer, adress och telefon. Vid eventuell frånvaro eller avanmälan efter anmälningstidens utgång måste betalning göras på plusgiro 574305-9 och då blir avgiften 40 SEK. Skriv namn+Lund 115 på meddelandet vid efterbetalning. Notera att den, som anmält sig i förväg i tid och kommer med årsmedlemskort, erhåller en bonus på inträdet med rabatt på 40 SEK.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.