Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Träffa Aktiespararens nye chefredaktör Christoffer Ahnemark 9 december på Hotell Anglais, Stureplan!

  Vi rundar av börsåret 2019 med tidningen Aktiespararens nye chefredaktör och analytiker Christoffer Ahnemark, samt tradingcoachen Anders Haglund och en mix av bolag & föreläsningar på Hotell Anglais, Stureplan!

  Kvällens gästtalare är nye chefredaktören och analytikern Christoffer Ahnemark, kanske mest känd för att ansvara över Aktiespararens kortsiktiga portfölj, se de senaste uppdateringarna Korta PortföljenAktiespararens kortsktiga portfölj förvaltas även av analytikern Carl-Henrik Söderberg. Portföljen uppdateras varje torsdag som man kan följa på aktiespararna.se och Twitter @KortaPortfoljen.

  Christoffer lyckades också med konststycket att även vinna tävlingen Investerar-SM som arrangerades av Nordic Growth Market (NGM) som pågick 30 september till 11 oktober. Fredrik Hansson från nyhetsbyrån Finwire som medverkade som mediapartner kommer även fråga ut Christoffer, både om Investerar SM & om Korta Portföljen, samt hur han lyckades öka avkastningen med 65, 5% under den två veckor långa tävlingen?

  Från mynt till algoritmisk valutahandel

  I tider då börsoron är stor i världen stiger alltid intresset för ”säkrare” investeringar. Bolaget Numisbing arbetar uteslutande med Numismatik och är en av den mixade sammansättningen av bolag som kommer presenteras under kvällen, vilka övriga är FX International AB (publ), vars verksamhet är inriktad mot s.k algoritmisk handel inom valutahandel och de emissionsaktuella bolagen European Institute of Science AB (publ) med inriktning veterinärdiagnostik och fintech-bolaget Hudya Group AS som planerar notering på First North. IT-bolaget InfraCom Group AB (publ) som kommer uppdatera sina planer för 2020, samt kommande år till befintliga som blivande investerare är i början av sin tillvästresa och omsätter idag ca 200 MSEK (R12).

  Invest in Games

  Vi fortsätter också med det återkommande seminarietemat Gameyday genom att presentera gamingbolaget Three Gates AB (publ) som förvärvar Tivola Games, en tysk utvecklare och förläggare av mobilspel. (för mer info via Teckna aktier) För mer info via AnalysguidenEn av föreläsarna är också Mirijam Johansson från Wanted Pictures, en filmproducent som kommer berätta om både hur man investerar i film, samt deras samarbete med det hajpade svenska spel och animationsbolaget Goodbye Kansas

  Vår ständige analytiker Anders Haglund kommer som vanligt göra en övergripande analys av börsläget i främst Sverige men även USA, vart är börsen på väg? 

  Välkommen till Investerarmötet, vi bjuder på något att äta & dricka! 

  (Seminariet kan komma att uppdateras, då vi inväntar svar från föreläsare)

  Begränsat antal platser. (Öppet även för icke medlemmar i Aktiespararna)

  Bolagspresentationer

  FX International AB (publ)

  FX International AB (FXI) är ett publikt aktiebolag noterat på Spotlight Stock Market. Bolaget är registrerat hos Finansinspektionen. Affärsmodellen fokuserar på algoritmstyrd handel inom valutamarknaden. FXI bedriver handel med egen tillgångsmassa, är aktiva rådgivare till fondbolag, och bidrar med förvaltning till kvalificerade investerare. Inriktningen på förvaltningen är att med kvantitativa metoder uppnå riskjusterad långsiktig avkastning oberoende av marknadskonjunkturer.

  För mer information

  Presenteras av Ole Helland, VD

  Euris

  Lunda baserade European Institute of Science AB tillverkar och säljer produkter för djursjukhus och veterinärpraktikmottagningar. De egna produkterna erbjuder en prisvärd djursjukvård till alla djurägare. Bolagets ambition är att snabbt växa inom den globala patientnära bloddiagnostikmarknaden. Patientnära diagnostik är ett hett område som utvecklas snabbt inom bland annat veterinärdiagnostik. Bolagets affärskoncept och uppnådda mål kommer att presenteras av Vd, teknologiedoktorn och docenten Dario Kriz. Ta del av deras erbjudanden via länkar. Emissionsmemorandum: http://euris.org/Publications/EURIS%20memorandum%202019%20C%20final%20screen.pdf  Emissionserbjudande:http://euris.org/Publications/EURIS%20infoblad%202019%20C%20v4%20print.pdf

  För mer information

  Presenteras av dr. Dario Kriz, Honorary Consul, Assoc. Prof

  Three Gates AB (publ)

  Three Gates AB är ett oberoende spelutvecklingsbolag som grundades 2011. Bolaget producerar såväl egna spel som utvecklar spel och andra digitala produkter på uppdrag av externa företag. Bolaget har etablerade samarbeten med starka industripartners och en spännande produktportfölj med stor potential. Three Gates verkar på den globala marknaden och distribuerar sina spel världen över och har ett stort internationellt nätverk.

  För mer info

  Presenterades av Don Geyer, VD

  Hudya Group AS

  Hudya helps customers saving money and brings simplicity and transparency to everyday services with fintech-solutions at the core. Insurance, utilities, banking, telephony, fintech-solutions and more – all on one AI-assisted, digital and relationship-based platform. Hudya is preparing for an IPO and is heading for Nasdaq First North before Christmas.

  Information film (how it works) Information film (for customer)

  Information LinkedIn-profil

  Will be presented by Børge Leknes, CEO

  Information på svenska eller mer omfattande på norska

  Numisbing AB

  I tider då börsoron är stor i världen stiger alltid intresset för ”säkrare” investeringar. Numisbing arbetar uteslutande med Numismatik. Av naturliga skäl ökar inte antalet historiska objekt att samla, varför värdet på unika mynt och samlarobjekt med tiden stiger. Bolaget har fördubblat sin omsättning varje år sedan 2012. Utdelningspolicyn är 50 % av vinst efter bokslutsdispositioner och skatt. Bolaget har så kallade ”collectible funds”. Fonder som stigit i värde 28% förra året och som ser ut att bli detsamma i år. Bolaget skall inom kort lista sig på Nasdaq i Stockholm genom sitt svenska moderbolag. Två anledningar. Växa genom förvärv i Europa då man redan har 75 % av marknaden i Mellersta Östern. Andra skälet är att öka antalet objekt i fonderna som hela tiden växer i värde. Bolaget har drift 1.000 aktieägare och övervägande delen är svenskar. Numisbing AB skall bli störst i världen på Numismatik.

  För mer information

  Lars Wolfe, VD & Jan Rejdnell, IR-ansvarig

  InfraCom Group AB (publ)

  Infracom noterades för nästan 2 år sedan och har etablerat sig som en stark IT-koncern med god lönsamhet. InfraCom har en tillväxtstrategi som innebär förvärv av företag och kundstockar som passar in i koncernens produktportfölj och där man kan hämta synergieffekter med hjälp av egenutvecklade plattformar. Ambitionen är även hög vad avser nyskapande inom teknikutnyttjande och tjänsteerbjudande inom de olika affärsområdena. InfraComs intjäningsförmåga baseras på avtals-/abonnemangsintäkter vilket skapar en trygghet och stabilt kassaflöde för aktieägarna. InfraCom är i början av sin tillväxtresa och omsätter idag ca 200 MSEK (R12).

  För mer information

  Presenteras av Bo Kjellberg, VD

  Föreläsare

  Om Korta Portföljen

  Vill du också få Korta Portföljen-inläggen i realtid? Ta del av Aktiespararnas Premiummedlemskapet och signa upp dig för Messenger-tjänsten här

  Aktiespararens kortsiktiga portfölj förvaltas av Aktiespararnas två analytiker Carl-Henrik Söderberg och Christoffer Ahnemark.

  Portföljen är fiktiv och syftet med portföljen är att ge inspiration till spännande börsaffärer för Aktiespararnas medlemmar. Placeringshorisonten är vanligen en till sex månader, men horisonten kan variera från fall till fall. Målet med portföljen är främst att generera alpha (riskjusterad överavkastning gentemot jämförelseindex).

  Investeringsmandatet är brett i portföljen, vilket innebär att analytikerna får använda sig av en rad finansiella instrument för att öka den potentiella uppsidan eller minimera nedsidan i portföljen. I huvudsak sker dock placeringarna i bolag och andra instrument som har analyserats i tidningen Aktiespararen.

  Portföljuppdatering sker varje vecka på Aktiespararnas hemsida och på Korta Portföljens Twitterkonto. Vid särskilda händelser på marknaden kan portföljen uppdateras oftare.

  Korta Portföljen finns nu även på Instagram och ni följer kontot här

  Om Investerar-SM

  Investerar-SM arrangeras av börsen Nordic Growth Market (NGM). Det är en kostnadsfri tävling där deltagarna får testa sina kunskaper i handeln med aktier, råvaror, index, valutor, krypto och räntor. Det görs med hjälp av aktier och börshandlade produkter, såsom Bull & Bear-certifikat, Mini Futures, Mini Futures BEST/Unlimited turbos, Turbowarranter, Trackercertifikat och Warranter. Dessa värdepapper finns på NGM:s marknadsplats.

  Tävlingen pågick mellan 30 september-11 oktober 2019. De värdepappper som handlas i tävlingen handlas till faktiska kurser men med fiktiva pengar.

  Investerar-SM har en huvudtävling och en veckotävling. Den deltagare som lyckas skapa den högsta avkastningen i sin depå under hela tävlingsperioden vinner huvudtävlingen. Veckotävlingen vinner den deltagare som har fått den högsta procentuella utvecklingen under första tävlingsveckan, 30 september-4 oktober 2019.

  Anders Haglund

  Analys med finansproffset & tradingcoachen Anders Haglund från TradingCoachen AB. Anders kommer göra en internationell överblick med lite extra fokus på USA & Sverige.

  Mirijam Johansson – Wanted Pictures 

  Presenterar några spännande filmprojekt. Två med kvinnliga huvudrollsinnehavare och en rysare. Svenskproducerade, alla med en internationell potential och marknad. 

  Mirijam började i filmbranschen som castingdirector, hon har bl.a jobbat med/för Hob och Sonet, Röde Orm Film m.fl, producerat för Svt, vunnit Trasdockans pris 2013, jobbat som regissör och producent för musikvideos och novellfilm, producerat och regisserat på Vasateatern och producerat på Söder Teatern.

  Blivit utvald av Filmkapital Stockholm till ett mentorprogram för up and coming kvinnliga producenter och fått diplom därefter. Suttit i en rad olika manus och film jurys för manus och filmtävlingar. Mirijam startade sitt första företag 2003 när hon var 23-24 år och blev väldigt framgångsrik inom musikvideos och reklam och hade kunder som bl.a Svenska Spel, Agnes, och gjorde VM.videon till fotbolls-VM 2006. 

  Mirijam har jobbat som casting-director och hittade både Noomi Rapace och Sofia Helin innan de slog igenom stort. Mirijam har varit med och producerat, filmsuccér som bl.a Rånarna och guldbaggevinnaren Säg att du älskar mig. I portföljen har hon bl.a rättigheter som Efraim Långstrump och Kannibalprinsessan och Kyrkdjävulen baserat på Mikael Niemis bok med samma namn. 

  Gameday-seminariet Under namnet Gameyday möts samarbetspartners inom spelbranschen och investerare. Seminariespåret Gameday varvar spelbolag, bolag som investerar i spelbolag, heta namn inom spelbranschen, intressanta talare och finansiella analyser. Gameyday vill vara en mötesplats där utvecklare träffas och där småsparare och finansiella proffs hittar vinnare.

  Investerarmötet är ett led i våra återkommande kvälls & lunchseminarium, då fler bolag är intresserade av att träffa aktiesparare & investerare genom en s.k. finansiell hearing, vilket vi med områdeskunniga personer samlar in information och gör vår analys genom utfrågningar tillsammans med andra investerare samt bolagens representanter. Syftet med Investerarmötet är att ge dig som aktiesparare chansen att ställa dina frågor direkt till bolagens ledning. Mötet kombinerar vi med föreläsningar från experter som skall berika kunskaperna inom aktier, sparande & investeringar.