Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Välkommen till Aktieträff och Vinmingel med wraps och snart noterade bolag. - Det är i bolag som snart skall noteras som den riktiga hävstången finns

Måndag 5 november 2018 kl. 18.00–21.00
Linköping Konsert & Kongress (Operetten)
Konsistoriegatan 7, Linköping

Aktiespararna Linköping arrangerar en Aktieträff och Vinmingel med wraps och snart noterade bolag på Konsert & Kongress tillsammans med Delecta

Intressanta företag som ska listas presenterar sin verksamhet
i ett format där vi blandar företagspresentationer med mingel, 
intervjuer om börsläget, mat och ett glas vin

Se mer info på www.financialevenings.se

Bolagen som presenteras visas nedan:

SStar Gold Resources AB
Guldgruvindustrin i Ryssland tillhör den mest expansiva i världen.
Svenska bolaget SStarGold ser potentialen för att utvinna guld i Ryssland.

I dag finns ett flertal utländska gruvbolag som utvinner guld och andra mineraler i Ryssland. Något som uppmuntras av ryska staten.

Det finns redan en befintlig gruva och ytterligare gruvdrifter startas. Bolaget äger ett stort stålverk som nu säljs för att finansiera investeringarna i gruvdriften.
Bolaget noteras i Sverige och har ägare från Schweiz, USA och Ryssland.
Nu behövs ägarspridning på låg värdering. Notering inom kort.

Utvinningen i Ryssland är förknippade med låga kostnader och därmed hög marginal. Guldpriset ligger stabilt och verksamheten kommer att bli lönsam på kort tid (1,5-2 år).

Bolaget börsnoteras och ägarsprids med 3 000 aktieägare genom Dividend Sweden AB.
 

Projektet är mycket intressant eftersom det är en kombination av stora guldfyndigheter toppat med låga brytningskostnader – 400-600 US Dollar per ounce mot guldpriset som ökar och i dag ca 1.200 US Dollar. Därtill är logistiken i detta projekt på bolagets sida. Man behöver inte anlägga långa vägar utan bredda de som finns och därtill finns järnväg i närheten. 

I området har det tagits prover sedan 80 år tillbaka i tiden som är dokumenterade av ryska myndigheter. 

Bakom projektet finns ägare från främst Schweiz med  Bruno Horn, som är arbetande styrelseordförande för SStar Gold Resources. Finns även ägare i USA och Ryssland. 
VD i bolaget är välkända Karl-Axel Waplan.

Det svenska gruvbolaget har sedan 2004 bedrivit prospektering av guldfyndigheter i området.

Kadar i Transbajkal-regionen, som ligger i östra Sibirien. Den årliga utvinningen guldmalm bedöms uppgå till 3,5 ton.  Det finns dokumenterade tillgångar om 177 ton guld i hela prospekteringsområdet. 

Brytningskostnaderna är låga i Ryssland så uppsidan är stor med fyndigheter med hög koncentration. De låga brytningskostnaderna, som beror på den höga koncentrationen av guld och förhållandevis låga kostnader för utvinningen, betyder goda marginaler och samtidigt lägre risk.

Ryssland är världens tredje största guldproducent
Den som är rädd för affärer med Ryssland på grund av sanktioner skall veta att gruvindustrin i Ryssland väl integrerad med den globala ekonomin med ett stort inslag av utländskt ägande och mycket begränsade restriktioner. Guld omfattas inte av sanktionerna mot landet samt därtill ser den ryska regeringen mycket positivt på den inhemska gruvindustrin i kombination med utländskt ägande. 

Börsoro? – Guld behåller alltid sitt värde

Oro på valutamarknaderna på grund av handelskrig medför ett större intresse för guld. 

Därtill oron för en sättning på börserna i världen gör guldet än mer intressant. Det finns en trend där inte minst många centralbanker efterfrågar guld. 

Emissionen i sammandrag
Teckningstid: t.o.m. 15 november
Emissionsvolym: 10 166 757 kronor
Teckningskurs: 5 kronor/aktie

Värdering (pre-money): 152,5 miljoner kronor.

Den som tecknar och tilldelas aktier kommer utan kostnad att ha rätt att teckna en teckningsoption för varje tecknad och erhållen aktie. Perioden för utnyttjande av teckningsrätten är mellan 1 januari 2019 och 31 oktober 2019. Bolaget kommer noteras på Nasdaq First North. 

Omnires AB
Stockholms bostadsmarknad för nyproduktion har under lång tid präglats av höga kvadratmeterpriser riktat mot en liten kapitalstark köpargrupp. Antalet köpare av denna typ av bostäder är mycket begränsat.

Med ett utbud av dyra bostäder och samtidigt en brist på närmare 70 000 bostäder har boendemarknaden kört fast.

Ett projekt som skiljer sig från mängden är Kårsta Park. På kort tid har hälften av bostadsrättsprojektet Kårsta Parks första etapp sålts. Det är vackra boenden i hög kvalitet nära natur och storstad med Roslagsbanan inom promenadavstånd.
Dessa boenden riktar sig mot alla som vill leva tryggt och med en prisbild på under 25 000kr/kvm har de flesta möjlighet att bosätta sig där.

Redan pendlar många i Mälardalen och bostäderna är inom en timma till innerstaden från norrort. Mer information på www.karstapark.se eller hos mäklaren.

https://www.lansfast.se/nyproduktion/stockholm/vallentuna/vallentuna/ber...  

HireXtra
HireXtra är ett bolag som sedan länge fungerat i England och Indien.

Bolaget består av två delar:
HireXtra som utvecklat algoritmer och Artificiell Intelligens – AI,
i den krävande processen att sålla ut sökande till den alltmer krävande arbetsmarknaden. Processen är krävande för arbetsgivarna. 

De som rekryterar och anställer nya talanger har mycket begränsad tid för att läsa in CV och att göra en manuell analys av varje sökande. Än mindre har dessa personer tid att rättvist validera varje sökande som man får fram rätt person till rätt uppgift.

HireXtra har löst det största problemet inom rekryteringsprocessen genom att digitalt läsa och validera alla ansökningar genom att använda en AI (artificiell intelligens) algoritm (ASNA: Applicant Skill Analysing Algorithm).

Resultatet blir att hela processen klaras av på 7 dagar till 92 procents säkerhet. Detta i sin tur reducerar hela processtiden för att anställa rätt person med 45 procent. Det blir säkrare urval av sökande och processen går snabbare och därmed är det kostnadseffektivare.

Anmäl dig i dag OBS begränsat antal platser!
OBLIGATORISK FÖRANMÄLAN!

 

 

 

 

     

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.