Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Vårutflykt med Aktiespararna i Kungsbacka till KABE

  Vi startar bussresan kl 7.30 från COOPs parkering, för att resa mot husvagns och husbilstillverkaren KABE i Tenhult, nära Jönköping. Företaget  bjuder på förmiddagsfika. Efter den får vi en företagspresentation och så får vi se en film om KABEs historia. Sedan blir det  rundvandring i fabriken. Först besöker vi  husvagnsfabriken och snickeriet och därefter tittar vi på  husbilstillverkningen. KABE startades 1958 av Kurt Blomqvist och  familjen är största aktieägare i bolaget. Företagets huvudsakliga verksamhet består av tillverkning och försäljning av husvagnar och husbilar samt campingtillbehör till den europeiska marknaden genom varumärkena KABE, Adria och Kama fritid. Kabe är noterat på midcap och  börsvärde uppgår till 1,7 miljarder kr.

  Lunch äter vi  på berömda HOOKs herrgård.

  Efter lunchen åker vi mot Jönköping. Vi hoppas  kunna göra ett litet stopp på Taberg och njuta av den fina utsikten. I Jönköping kommer vi att få en guidad visning av  det välkända Tändsticksmuseet. Det är världens enda  tändsticksmuseum.  Museet ligger vid Vätterns södra strand och är inrymt i den vackra träbyggnaden  från 1848 som var den första tändsticksfabriken i staden. I museet berättas levande tändstickshistoria. Du får möta både människor och maskiner som byggde upp tändsticksindustrin och utvecklade den till ett världsföretag. Här finner du en tändsticksarbetarebostad, en spännande film och tusentals askar och etiketter. I museibutiken kan du botanisera bland askar, etiketter och mycket mer.

  På hemresan gör vi ett litet fikastopp i Karins Lada och vi beräknar att vi ät tillbaka i Kungsbacka ca 20.00.

  Anmälan till vårutflykten sker  till Jan Ericsson på telefon 0727214292. Därefter sätts 550 kr in på  postgirokonto 574305-9. OBS det är viktigt att  märka inbetalningen med "Bussresa Kungsbacka",  ditt namn och ditt telefonnummer.

  Max 40 deltagare på resan. Först till kvarn gäller.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.