Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Betalt samarbete
Publicerat: 2020-02-03

Alpcot är världens åttonde underverk!

Fysikern Albert Einstein sägs ha sagt att ränta-på-ränta-effekten är världens åttonde underverk. Det håller Björn Bringes på Alpcot med, och eftersom bolaget nu erbjuder Sveriges största rabatterade fondtorg kan du som fondsparare äntligen ta del av rabatter på fondavgiften och dra nytta av Einsteins recept.

Ränta-på-ränta-effekten

Ränta-på-ränta-effekten innebär att du inte bara får ränta på dina sparade pengar, utan att du även får ränta på den ränta som genererats under föregående år. Detta skapar en exponentiell tillväxt på ditt sparande över tid vilket är en enorm kraft. De första åren märks inte skillnaden, men efter några år så exploderar utvecklingen. Det innebär också att om du betalar avgifter för dina investeringar, t ex fondavgifter, går du miste om ränta-på-ränta-effekten på de pengar som gått till avgifter. Därför bör du se till att alltid betala så låga fondavgifter som möjligt, och Alpcot hjälper dig med precis det.

Sveriges största rabatterade fondtorg

Alpcot har Sveriges största rabatterade fondtorg, vilket innebär att du kan köpa samma fonder som hos din traditionella bank eller nätbank. Skillnaden är att du hos Alpcot får tillbaka upp till halva fondavgiften. Det innebär att du nästa år även får avkastning på din fondrabatt, alltså ränta-på-ränta. Över tid kan det göra skillnaden mellan C-hytten på en Östersjökryssning och balkonghytten på en Karibienkryssning när du behöver dina pengar.

Läs mer här

Finansbranschens Amazon – Allt på ett ställe

Alpcots erbjudande begränsar sig inte till Sveriges största rabatterade fondtorg. Bolaget har skapat ett Amazon för ditt ekonomiska liv. Du kan enkelt få en översikt över dina ekonomiska engagemang. Fördelen med Alpcots kundportal är att du inte behöver flytta alla dina engagemang till Alpcot för att analysera din ekonomi. Med hjälp av Bank-ID kan du läsa in dina aktie- och fondportföljer samt tjänstepensioner från andra aktörer, och sedan analysera risker och avgifter. För att dra fördel av Alpcots fondrabatter och ränta-på-ränta effekten, måste du dock flytta din fondportfölj, vilket sker genom en enkel signering med Bank-ID.

Alpcot erbjuder även aktiehandel till konkurrenskraftiga priser på alla stora marknader.

Personlig rådgivning vid behov

Alpcot är inte längre bort än ett telefonsamtal. Kunder som är i behov av en personlig rådgivare kan boka ett möte med en rådgivare på något av Alpcots kontor i Stockholm, Huskvarna eller Göteborg.

Finns det någon annan seriös aktör som erbjuder rabatterade fonder?

– Utöver S-banken i Norge som har en likande avgiftsmodell, känner vi inte till någon. Förändringen mot mer rättvisa avgiftsmodeller kommer ta tid.  Men stora förändringar tenderar att smyga sig på, för att plötsligt stå där i farstun, säger Björn Bringes, vd på Alpcot.

Resan har bara börjat

– Vi som arbetar på Alpcot brinner för att utveckla vår tjänst vidare. Visionen är kristallklar, vi vet exakt vad vi vill göra. Vårt erbjudande är redan idag otroligt bra, men vi har massor av nya idéer som vi utvecklar och som vi kommer lansera inom kort. Vi vet att de har en wow-faktor utöver det vanliga. Alpcot ska hjälpa alla sina kunder att nå sina mål och drömmar, säger Björn Bringes.

Läs mer här

Betalt samarbete
Publicerat: 2020-02-03

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.