Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-11-08

Köpläge i Swedbank

Efter en större nedgång i början på börsåret 2016 har Swedbank-aktien återhämtat sig rejält. Det finns dock mer att hämta i bankaktien enligt Ålandsbanken. Det framgår av en analys.

Början på året var turbulent på börsen. Aktiemarknader runt om i världen fick skrämselhicka efter återkommande ras i Asien och framförallt på börserna i Kina.

Nedgångarna i Asien spred sig snabbt till den mer cykliskt orienterade Stockholmsbörsen. I Stockholm fick såväl verkstadsbolag som banker mest stryk under både januari och februari. Swedbank var inget undantag från denna utveckling.

Efter de stora nedgångarna bottnade Swedbanks aktiekurs runt 150 kr. Sedan dess har det dock varit mer positiva tongångar för Swedbank-aktien som i skrivande stund uppgår till 210 kr.

Ålandsbanken lyfter fram att Swedbank redovisade en stark Q3-rapport och aktien nådde 215 kr som högst efter rapporten. Analyshuset gillar alltjämt banksektorn och ser Swedbank som ett intressant alternativ i sektorn.

Den positiva avvikelsen i rapporten berodde främst på ett starkare räntenetto än väntat och lägre kreditförluster. Kostnaderna för Swedbankkoncernen kom även in i linje med förväntningarna. Efter rapporten höjde analyshuset sin vinstprognos för Swedbank med knappt 4 procent.

En annan positiv aspekt med Swedbank är den starka kapitaliseringen. Ålandsbanken lyfter fram att kärnprimärkapitalkvoten nådde 23,8 procent i kvartalet, vilket ger banken en god marginal till myndighetskraven.

Swedbank-aktien passar främst för placerare som vill ha en hög direktavkastning menar Ålandsbanken. Analyshusets utdelningsprognos uppgår till 13,20 kr per aktie, vilket ger en direktavkastning på dryga 6,3 procent.

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.