Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-04-05

Mer att hämta i Hoist

Nordea är positivt inställda till finansbolaget Hoist Finance tillväxtmöjligheter. Aktien är köpvärd. Det framgår av en analys.

År 2016 har börjat volatilt för Hoist-aktien. Till dagens datum är aktien ned dryga 15 procent. Men nedgången innebär ett intressant läge att plocka upp bolaget menar Nordea.

Hoist affärsmodell bygger på att köpa upp förfallna fordringar till ett kraftigt rabatterat pris. Den potentiella marknaden för förfallna krediter inom den Europeiska banksektorn är stor. Nyligen vann bolaget även en upphandling med den grekiska centralbanken i syfte att omstrukturera den grekiska banksektorn. 

Bolagets tillväxtpotential återspeglas emellertid inte i aktiekursen. Därtill är tillväxtmodellen i Hoist Finance attraktiv, vilket gör att bolaget kan betraktas som ett tillväxtbolag inom kreditsektorn som drivs av starka strukturella trender.

Nordea förväntar sig samtidigt en stark kvartalsrapport för det första kvartalet från bolaget, trots de negativa säsongsmässiga effekterna.

Aktien värderas på bankens prognoser till ett p/e-tal om 14,2 gånger för innevarande år och 10,5 gånger för 2017. Utdelningen förväntas höjas till 1,30 kr innevarande år och 2,10 kr för 2017, motsvarande en direktavkastning om 1,8 respektive 2,9 procent.

Banken landar i en köprekommendation med en riktkurs om 82 kr per aktie.

Författare Redaktionen