Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-08-30

Konkurrensen hårdnar för Mekonomen

Mekonomen presenterade en svag rapport för årets andra kvartal. Försäljningen var sämre än väntat och där den svenska verksamheten var svag och tappade omsättning.
 

Det skriver Ålandsbanken i en analys.
Meca som är mer inriktat mot företagskunder gick åtminstone fortsatt starkt.
Rörelsemarginalen var svag inom de flesta segmenten. Fler antal kampanjer och en sämre kundmix drog ned bruttomarginalen.
Vidare fortsatte den svaga norska kronan pressa Mekonomen men väntas ha en neutral påverkan från och med det tredje kvartalet, skriver banken vidare.
De sämre marginalerna kan också hänföras till en hårdare konkurrens på marknaden, något som riskerar att minska marknadsandelen och skapar dessutom en mer kampanjdriven miljö.
Ålandsbanken tror dock att marknaden är på väg mot en konsolidering vilket tros gynna Mekonomen mot bakgrund av deras starka position. Detta tros dock ta tid och inget som kommer märkas under de närmaste kvartalen.
Värderingen är inte hög men givet bankens tro att en stabiliseringen av marginalen lär dröja ser de ingen anledning att köpa Mekonomen på rådande nivåer. Rekommendationen förblir behåll.

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.