Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-02-09

"Anmärkningsvärt låg värdering i Volvo"

Nordea Markets upprepar köprekommendationen för Volvo efter den senaste kvartalsrapporten. Volvos arbete med effektiviseringsprogrammet fortlöper enligt plan och vid utgången av det fjärde kvartalet uppgick besparingarna i programmet (på rullande tolv månader) till 4,6 miljarder kronor i jämförelse med 2012.

Det skriver Handelsbanken i en analys.

Mätt i lokala valutor uppgick besparingarna till 6,8 miljarder kronor. Som ett resultat väntas kostnaderna i lokala valutor under 2016 vara tio miljarder lägre än 2012 års kostnadsnivå.

I och med att de stora omstruktureringsaktiviteterna nu avslutas kan Volvo helt koncentrera sig på att förbättra den operationella affärsverksamheten.

Volvo sänkte dock i samband med Q4-rapporten marknadsprognosen något vad gäller anläggningsmaskiner, CE, i Nordamerika och spår att den kommer gå ned uppemot -10 procent (prognos: 0 till -10 procent) under 2016.

Volvo räknar alltjämt med att marknaden för anläggningsmaskiner i Kina kommer att gå ned med ytterligare 10-20 procent under 2016. Volvo står dock fast vid prognoserna för 2016 om att CE-marknaderna för Europa är inom prognosintervallet -5 till + 5 procent.

"Trots svagare utsikter så anser vi att Volvos värdering nu är omotiverat låg med ett Ev/Sales på 0,5x för 2016", skriver Nordea Markets.

Enligt Nordea Markets bedömning underskattar marknaden för närvarande potentialen vad gäller resultateffektiviseringar, ett starkare kassaflöde och lägre skuldnivåer framgent.

"Vi upprepar därför riktkursen för Volvo på 105 kronor efter den senaste kvartalsrapporten", skriver Nordea Markets. 

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.