Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-08-09

Volvo på väg upp

Fordonskoncernen Volvo levererade en stark rapport för det andra kvartalet. Aktien steg på rapporten, men har nu rekylerat ned. Nedgången har öppnat upp ett bra köpläge i Volvo. Det framgår av en analys från Ålandsbanken.

Under det andra kvartalet överraska Volvo positivt på flera punkter. Även om lagerjusteringen kan fortgå året ut så bedömer Ålandsbanken att aktien kommer få stöd av utsikterna när man blickar mot 2017 och framåt.

Efter rapporten har konsensusprognosen för 2017 höjts med 5-6 procent. Inför rapporten låg Ålandsbanken över konsensus och behöver följaktligen inte höja sina estimat lika högt. Banken ligger dock fortfarande över konsensus i sina prognoser, vilket förklaras av en mer positiv syn på bolagets resultatutveckling framöver.

Ett styrketecken med rapporten vara att Volvo lyckades leverera ett starkt resultat trots motvind i Nordamerika och Brasilien. Utvecklingen tyder på en tydlig operativ förbättring och potential för högre marginaler i framtiden argumenterar banken vidare.

Rörelsemarginalen uppgick till 7,8 procent under andra kvartalet för Volvo-koncernen. Ålandsbanken bedömer att 7,3 procent är ett rimligt antagande för rörelsemarginalen för innevarande år. För helåret 2017 argumenterar däremot banken för att 7,7 procent är rimligt att förvänta sig. Med en EV/SALES-multipel om 0,5 gånger för 2017 har marknaden ingen tilltro att bolaget lyckas infria denna nivå.

Mot denna bakgrund upprepar Ålandsbanken sin köprekommendation för Volvo-aktien. 

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.