Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2014-01-27

Möjligt att EU godkänner Laquinimod först 2017

Att ms-projektet laquinimod som åkte på en rejäl känga i fredags då det europeiska läkemedelsverket EMA vägrade att marknadsgodkänna projektet inom EU har fått Pareto att skjuta på ett eventuellt EU-godkännande till 2017.

Det framgår av en dagsaktuell analys där investmentbanken sänker rekommendationen till behåll från tidigare köp och med en ny riktkurs om 42 kronor, från 99.

Förvisso pekar Paretos Sum of The Parts-värdering på 69 kronor per aktie men osäkerheten kring ms-projektet gör att bioteknikaktien kommer att handlas med enkraftig rabatt gentemot SOTP-värderingen och landar därmed på en riktkurs om 42 kronor.

Banken menar att EMA skulle vara intresserat av att studera resultaten av den pågående fas 3-studien Concerto på amerikansk mark och menar därmed att den förstams-försäljningen i Europa och övriga världen kommer att inträffa 2017 med runt 70 procents sannolikhet, vilket även gäller för den väntade USA-försäljningen.

Vidare har laquinimods maximala försäljning nu sänkts till cirka 1 miljard dollar under 2025, enligt analysen.

Beträffande kommande händelser framöver tillmäts fas 3-resultaten för prostatacancerprojektet tasquinimod senare i år störst betydelse samt möjligautlicensieringar kring Anyara, mot njurcancer, och paquinimod mot systemisk skleros.

 

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.