Du är här

2016-09-02

Påfylld kassa för framtiden

Detta är en betald analys på uppdrag av Kancera AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Intresset för Kanceras är stort. Senaste nyemission övertecknades med 90%. Vi ser viss uppsida i aktien på dagens nivåer. Händelser som tecknande av avtal eller godkänd särläkemedelsansökan är potentiella triggers.

Kancera utvecklar läkemedel för behandling av olika typer av cancer. De två längst gångna projekten är ROR-projekt och Fractalkine-projekt som bolaget avser förvärva. Båda projekten har genererat var sin läkemedelskandidat. KAN0439834/ KAN0440550, är en ROR1-hämmare som avser att behandla blodcancer men har även visat effekt på solida tumörer på pankreas samt i lunga och bröst.

Den andra kandidaten, KAN0440567, har påvisat förmåga att aktivera kroppens eget immunförsvar för att angripa cancerceller. Immunonkologi är ett hett område inom vilket det på senare år tecknats flertalet licensavtal till mycket höga summor.

I senaste kvartalsrapporten meddelade vd Tomas Ohlin att avsikten är att ha minst ett projekt i klinisk fas inom 2 år. Vi bedömer målet som högst rimligt. Tidigare i juni meddelade bolaget även att bolagets nyemission övertecknats med cirka 90 procent. Detta påvisar marknadens stora intresse för bolagets verksamhet.

Emissionen stärkte kassan med cirka 60 miljoner kronor och vi bedömer att denna summa kan finansiera verksamheten i upp till två år. Behov av nytt kapital kan dock växa fram tidigare beroende på hur fort arbetet mot klinik fortlöper.

Utvecklingsportföljen  är intressant och projekten har möjlighet att erhålla särläkemedelsstatus vilket skulle underlätta framtida utveckling mot marknaden.

Baserat på ett konservativt bull-scenario och ett offensivt bull-scenario har vi beräknat ett motiverat prisintervall för aktien. I dag handlas aktien i intervallets underkant och vi justerar därför upp vår rekommendation till Öka från tidigare Behåll. En trigger skulle vara om avtal tecknas eller om något av projekten erhåller särläkemedelsstatus.

Författare Jarl Securities

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.