Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-01-15

Teknologi bidrar till tvåsiffrig vinsttillväxt

Handelsbanken ser integrationen av teknik som den viktigaste drivkraften i säkerhetssektorn framöver, vilket är en trend som bör gynna Securitas. Av de 245 miljoner övervakningskameror som fanns installerade globalt under 2014, var endast 20 procent nätverkskameror (och ytterst få hade hög upplösning).

Det skriver Handelsbanken i en analys på Securitas.

Handelsbanke bedömer att den nödvändiga ersättningscykeln kommer att bidra till 10 procents genomsnittlig ökning för säkerhetstjänster under 2015-20. Tack vare en ökad teknologiandel räknar vi med att Securitas kommer att kunna leverera en tvåsiffrig vinsttillväxt under kommande år. Därtill har Securitas defensiva kvaliteter.

"Vi höjer vår rekommendation till köp (från öka) efter den senaste tidens kursnedgång", skriver Handelsbanken.

Utöver en ökad teknologiandel som bidrar till en högre vinsttillväxt, finns även andra positiva faktorer som bör gynna bolaget under 2016: förvärvet av amerikanska Diebold (leverantör av elektroniska säkerhetslösningar), migrationsvågen i Europa, ökad rädsla för terrorism, samarbetet med Alarm.com (molnbaserade säkerhets- och automatiseringstjänster) samt att verksamheten i Spanien äntligen vänder upp.

Securtias har aldrig sänkt utdelningen och vi tror att bolaget kan vara redo för en första höjning på sex år till 3,40 kronor per aktie (2,8 procents direktavkastning).

"Valutaeffekter har inneburit att vi har sänkt vinstprognoserna något för 2015-17. Vår vinstprognos för nästa år är dock 7 procent högre än konsensus och baserad på denna handlas aktien till P/E 13,6x", skriver Handelsbanken.

Handelsbanken tror att vinstprognoserna i marknaden kan komma att sänkas i det korta perspektivet till följd av valutaeffekter, men att detta kommer att väntas till positiva vinstprognosrevideringar då marknadens bedömningar om framtidsutsikterna enligt bankens mening är för pessimistiska.

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.