Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-04-04

Savo-Solar letar efter solsken

Detta är en betald analys på uppdrag av Savosolar utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Kunderna fortsätter att strömma in till Savo-Solar som under 2015 omsatte runt 2 miljoner Euro. Men bolaget kämpar fortfarande för att få lönsamhet i produktionen på den konkurrensutsatta solvärmemarknaden.

Efter vår senaste analys har bolaget lyckats knyta till sig fler viktiga samarbetspartners och kunder, där Danmark fortfarande är bolagets största marknad. Återkopplingen från de befintliga kunderna har varit positiv och vi kan vänta oss en hel del intressant projektdata att strömma in under 2016.

Orderingången fortsätter i rätt riktning för Savo-Solar. För att kunna möta en stegrande orderingång kommer bolaget att behöva investera i den egna produktionen. Som vi påpekat i föregående analyser måste produktionskapaciteten öka och marginalerna förbättras innan de kan stå på egna ben.

Savo-Solars produkter är i yttersta framkant inom det egna segmentet. Med bolagets unika beläggningslinje kan färdiga, kompletta absorbatorer beläggas – i motsats till konkurrenterna som tillverkar absorbatorer med plåtar belagda från rulle till rulle. Det möjliggör användningen av en profil vars värmeväxlingsförmåga är överlägsen traditionella absorbatorers.

Savo-Solars mål är att omsätta 20 miljoner euro 2019 med ett breakeven- resultat första halvåret 2017. Vi ser också en ljus framtid för bolaget, om än något försiktigare. Vi tror på fortsatt tillväxt men att de positiva marginalerna kommer dröja något längre. Genom en uppdaterad nuvärdesvärdering av framtida kassaflöden finner vi en rättvis riktkurs på 1,0 euro i dagsläget.

 

Källa: Jarl Securities

Författare Jarl Securities

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.