Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-07-04

Affärsvärlden: Säljer Betsson, Nordea och Danske Bank, köper SKF

Affärsvärldens modellportfölj har genomfört ett antal förändringar under veckan.
 

Mot bakgrund av Betssons vinstvarning väljer tidningen att sälja innehavet med en förlust på 35,9 procent. Samtidigt säljs bankaktierna Nordea och Danske Bank. Istället väljer tidningen att plocka in SKF i portföljen.

"Summan av veckans transaktioner innebär att vi går in i juli med en svagt negativ börsexponering, vilket bättre speglar vår syn på börsvärderingen generellt och konjunkturutsikterna. Något ironiskt har vi trots en skeptisk syn på börsen sedan årsskiftet inte lyckats slå index trots att börsen backat", skriver tidningen.

Att plocka in SKF i portföljen motiveras med ett, enligt tidningen. För stort kurstapp i aktien vilket gör att den nu värderas lågt relativt bolagets kvaliteter.  Samtidigt noterar tidningen att vd:n Alrik Danielson dessutom jobbar hårt med att sänka kostnaderna.

Avyttringen av bankaktierna baseras på tidningens prognos om att det lär dröja innan värderingarna, som "trots allt är nedtryckta", omvärderas.

Gällande Betsson visade sig tidningens case vara felaktigt efter vinstvarningen vilket gör att aktien avyttras med en stor förlust.

"När tillväxtbolag med fin historik plötsligt tappar stilen blir effekterna ofta stora på börsen. Analytikerna var snabba med att kapa sina vinstprognoser rejält och det är svårt att se aktien vända upp på allvar i det korta perspektivet", skriver tidningen .

Portföljens innehav (med riktkurser i parentes) är:

* SKF (ingen riktkurs)
 
* Hexpol (ingen riktkurs)
 
* Evolution Gaming (ingen riktkurs)
 
* Transcom (ingen riktkurs)
 
Vidare så innehåller portföljen en position i Xact Bear.

 

Författare SIX news

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.