Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-29

CombiGene: Analysguiden: "Ökar tempot i genterapiprojekt mot epilepsi"

Inleder storskalig produktion av CG01

CombiGene inleder nu storskalig produktion av läkemedelskandidaten CG01. Detta efter att i början av september tecknat avtal med den spanska genterapitillverkaren Viralgen. CG01 är CombiGenes genterapi för behandling av läkemedelsresistent fokal epilepsi, med en marknadspotential som uppgår till många miljarder kronor i årlig försäljning. Syftet med tillverkningen är dels att producera material för de prekliniska studier som genomförs under 2021, och dels att säkra kvaliteten i produktionen inför kommande produktion av CG01 för studier i människa.  

Kliniska studier i människa påbörjas 2022

CombiGene står fast vid planerna att påbörja fas 1-studien i människor med CG01 under 2022. Då bolagets affärsmodell bygger på att licensiera ut genterapier mot breda sjukdomar i tidig klinisk fas kommer bolaget därmed allt närmare en intressant fas i sin utveckling. Efter årets emissioner har bolaget en välfylld kassa, som ska användas till säkerhetsstudier kring biodistribution och toxikologi i djur nästa år. Detta för att förbereda inför studier i människa.

Breddad portfölj av genterapier

Under 2019 breddade bolaget sin portfölj av genterapier till att även omfatta metabola sjukdomar. Detta genom att licensiera in CTG2, en läkemedelskandidat för behandling av lipidystrofi, en sällsynt sjukdom där patienterna saknar normalt fungerande fettvävnad.

Höjd riktkurs då CG01 närmar sig kliniska studier

CombiGene erbjuder investerare unik exponering mot den kraftigt växande marknaden för genterapi. Genterapi har under senare år haft en snabb utveckling med flera godkända terapier och ett antal stora företagsaffärer. Tekniken bygger på att genetiska, eller ärftliga, sjukdomar behandlas genom att reparera eller byta ut de felaktiga gener som orsakar dem. Då CG01 nu närmar sig kliniska studier i människa höjer vi vår riktkurs något till 1,55 kr. Vi ser stor potential i CombiGene, men vill påpeka att bolaget är i tidig utvecklingsfas och kan komma behöva ytterligare kapitaltillskott.  
Läs analysen här: (https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-combigene-stora-varden-pa-en-vaxande-marknad)

Författare CombiGene

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.