Du är här

2017-05-17
wysiwyg_image

Analysguiden startades 2013 och är ett användbart verktyg för investerare. I dag använder runt 50 noterade bolag listade på Nasdaq OMX, First North, Aktietorget eller NGM Analysguidens analystjänst. Tillväxten för analystjänsten är stark vilket visar att intresset för aktier är stort och att efterfrågan på analysmaterial är fortsatt hög. Målgruppen för analyserna är såväl privata småsparare som institutionella aktörer.

 

Från bolagens perspektiv ses Analysguiden som en tjänst som ökar synligheten för bolagen och ökar förståelsen för bolaget hos aktiemarknaden. Ett kvitto på att detta fungerar är att  likviditeten tenderar att öka för de bolag som tar upp bevakning från Analysguiden.

 

Analysguiden består av redaktionellt material kring bolag och så kallade uppdragsanalyser. Uppdragsanalyser är en tjänst som bolagen själva betalar för och som görs av analysfirman Jarl Securities. Det är en numera väletablerad tjänst då efterfrågan på väl genomförda analyser är fortsatt hög samtidigt som bankerna av kostnadsskäl drar ner på sin bevakning. Alla analyser vi publicerar hittar man på Analysguiden.se

 

För att bevara oberoendet och särskilja analyserna från de analyser som görs i tidningen Aktiespararen, samarbetar Aktiespararna med en extern leverantör av uppdragsanalyserna - Jarl Securities. Aktiespararna är i sin tur uppdragsgivare till Jarl Securities.

 

www.jarlsecurities.se

wysiwyg_image

Jarl Securities startades 2012 av familjen Knutsson som är huvudägare i bland annat Betsson och Net Entertainment. Jarl är huvudsakligen inriktad som rådgivare i transaktioner av medelstora nordiska bolag, huvudsakligen inom teknik, e-handel, bygg och fastigheter. Därtill har Jarl en väletablerad analysavdelning med analytiker som alla har mångårig erfarenhet från bank- och finans. Bolaget följer finansinspektionens riktlinjer för analyser och har en extern compliance-funktion för att upprätthålla en hög etisk standard.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.