Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-10-10

10,9,8 … lansering

Detta är en betald analys på uppdrag av Brighter utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Brighter fortsätter att använda sin finansiering inför lansering. Framsteg sker i det dolda inför lansering och patentgodkännande i USA öppnar för nya marknader. Stark aktieutveckling ger låg kortsiktig potential.

Actiste® är Brighters allt-i-ett abonne­mangstjänst som av­ser att underlätta egenvården av diabetes. Mobil­operatörer är de tilltänkta försäljningskanalerna och bolagets har avtal på plats för sina fokusmarknader, bland annat med Telia. Potentialen är större både i antal patienter och i tillväxt på de andra initiala fokusmarknaderna Indonesien och Thailand men signalvärdet på avtal och lansering i Sverige är stort. Actiste® har definitivt kommit närmare den planerade lanseringen.

Genom investerings­åtagandet av L1 Capital på upp till 100 miljoner kronor exklusive teckningsoptioner har Brighter skapat sig ett finansiellt utrymme.

Det finns ytterligare pusselbitar som måste falla på plats innan det hela kan ta fart. CE-certifieringen är ett nödvändigt steg innan tjänsten kan nå marknaden. Det är också ett villkor för subvention vilket troligen är en förutsättning för en snabb utrullning på den svenska marknaden.

Marknaden för Actiste® är betydande och vi bedömer att bolagets produkt fyller en lucka mellan de enkla och de mer komplexa lösningar som idag finns på marknaden. Lyckas bolaget etablera Actiste är uppsidan mycket stor och kan dessutom bana väg för andra applikationer inom Brighters Drug Delivery platform (DruDe™).

Senaste rapporten gav inte många nyheter i sig men vi förstår att det är stor aktivitet bakom kulisserna. Viktigt är att signalerna om en CE godkännande och lansering under andra halvåret fortfarande gäller. Bolaget fortsätter även att nyttja finansieringen från L1 i takt med att behovet finns.

Vi ser även det amerikanska godkännandet av helhetspatentet för Actiste® som en positiv signal och öppnar upp nya potentiella marknader, även om det är en bit fram i tiden. Vi bedömde i tidigare analys att temperaturen i aktien borde stiga i takt med att lanseringen kom närmare. Nu har aktien utvecklats väldigt starkt den senaste tiden och med tanke på det sänker vi till Behåll (Öka) med en riktkurs på 9,7 kronor, även om vi har justerat upp våra långsiktiga prognoser

Författare Mats Hyttinge

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.