Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-05

24Storage ökar sitt fokus på hållbarhet och PropTech genom solceller

24Storage nya förrådsanläggning i Högsbo är inte bara fullmatad med IoT-teknik för fjärrdrift och energioptimering, nu blir den även försedd med en solcellsanläggning för ytterligare autonom drift och hållbarhetsfokus. Projektet genomförs tillsammans med den svenska solenergikoncernen Soltech Energy.

24Storage är ett av Sveriges ledande PropTech-bolag, som bygger och driver uppkopplade förrådsanläggningar. Bolaget grundades med visionen att digitalisera förrådsbranschen. Något som banats väg för och som 24Storage leder genom utvecklandet av ett eget affärs- och driftsystem för fastigheter, som sedan lagt grunden till e-handelsförsäljning och fjärrdrift. Nu tar bolaget sitt nästa steg i anläggningarnas autonoma drift och digitalisering genom att implementera solceller på inledningsvis den nya anläggningen i Högsbo i Göteborg. Anläggningen kommer att förses med en nära 300 m2 stor solcellsanläggning på fastighetens tak.

– Vi är stolta över att vi nu landat vårt första solcellsprojekt. Gröna energilösningar går helt i linje med vår ambition att utveckla smarta och hållbara fastigheter som främjar både människors vardag och miljön. Solcellsanläggningen blir en milstolpe i vårt arbete med att skapa fastigheter som passar väl in i framtidens stad och vi ser fram emot göra detta tillsammans med Soltech. Det här är bara början på våra satsningar på solenergi, säger Fredrik Sandelin, VD på 24Storage.

Projektet genomförs med den svenska solenergikoncernen Soltech Energys dotterbolag, Soltech Sales & Support som levererar solcellsanläggningen och installation. Soltech är en helhetsleverantör som både utvecklar, säljer, installerar och optimerar solenergilösningar för både företag och privatpersoner. Soltech-aktien är noterad på Nasdaq First North Growth Market.

– Det här uppdraget är mycket hedersamt för oss på Soltech och vi är glada över att få hjälpa 24Storage med deras första solcellsanläggning. Det är en aktör med utomordentliga hållbarhetsambitioner och solcellsanläggningen kommer att bidra med mängder av grön energi till deras förrådsanläggning i Högsbo. Något som kommer att gynna både deras kunder och miljön, säger Saif Saif, Account Manager på Soltech Sales & Support.
 
För mer information, kontakta:
Gabriel Bergqvist, Head of Brand & Business Development, 24Storage
Mail: gabriel.bergqvist@24storage.com
Tel: 073 681 27 60

Samuel Lakén, PR-ansvarig, Soltech Energy
Mail: samuel.laken@soltechenergy.com
Tel: 073- 705 69 61

Om oss


24Storage är ett self storage-bolag som erbjuder kunder förvaringsyta utanför hemmet på ett enkelt sätt med hög tillgänglighet. Bolaget grundades 2015 med visionen att digitalisera förrådsbranschen och har sedan dess lyckats etablera sig som en av de största aktörerna i Sverige. 24Storage driver och utvecklar 25 förrådsanläggningar, fördelat på 11 500 förråd motsvarande totalt 63 000 uthyrningsbara kvadratmeter och 7 000 kunder. 24Storage-aktien är noterad på Nasdaq First North Growth Market och Arctic Securities är bolagets Certified Adviser och kan nås på certifiedadviser@arctic.com eller +46 844 68 61 00. För mer information besök gärna 24storage.se.

Bifogade bilder


Pressbild Visualisering 24Storage Högsbo Liljewall Arkitekter

Bifogade filer


24Storage ökar sitt fokus på hållbarhet och PropTech genom solceller

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.