Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-05-04

50% bättre orderingång än väntat

Detta är en betald analys på uppdrag av Serneke Group AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Serneke levererade en mycket stark rapport för årets tre första månader 2017. Det viktigaste styrkebeskedet var en orderingång på strax över 2 miljarder kronor, jämfört med våra förväntningar på cirka 1,4 miljarder kronor. Det innebär att bolagets orderstock på nästan 8 miljarder kronor nu täcker två års produktion. Det är i särklass bäst hittills av jämförbara börsnoterade svenska byggbolag (Skanska, NCC och Peab). Dock skall tilläggas att 643 miljoner kronor av den orderingång som bolaget redovisar avser det egna fastighetsprojektet, Mälardalens Högskola i Eskilstuna, som kommer att färdigställs och säljs till Hemsö.

Det andra utropstecknet var rörelsemarginalen inom Serneke Bygg på strax över 4 procent, jämfört med omkring 2 procent i första kvartalet 2016. Anläggningssidan redovisar ett negativt rörelseresultat på minus 4 miljoner kronor i kvartal 1 2017 men här bör det fortfarande finnas en möjlighet till svarta siffror på helåret 2017.  Första kvartalet är säsongs-mässigt svagt, både fakturerings- och resultatmässigt, främst till följd av att väderleken skjuter fram byggjobb mot senare delar av året. 

Författare Jarl Securities

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.