Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-03-03

A1M Pharma går i rätt riktning

Detta är en betald analys på uppdrag av A1M Pharma AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

A1M Pharma förbereder en preklinisk säkerhetsstudie för behandling av havandeskapsförgiftning. Idag saknas ett godkänt läkemedel som behandlar sjukdomen, vilket gör bolaget mycket intressant.

A1M Pharma forskar på det kroppsegna proteinet A1M med målsättningen att utveckla en diagnostisk metod och ett läkemedel för behandling av havandeskapsförgiftning. Idag finns inga godkända läkemedel som behandlar sjukdomstillståndet vilket gör bolaget än mer intressant. Bolaget utvärderar även A1M:s förmåga att skydda och behandla skadad njurvävnad.

En preklinisk säkerhetsstudie med substansen mot havandeskapsförgiftning förbereds och vi bedömer sannolikheten för goda resultat som hög. I januari träffade bolaget Läkemedelsverket som i sin rådgivande roll inte hade några invändningar mot bolagets utvecklingsplan. Antaget gynnsamma resultat från kommande säkerhetsstudie gör vi bedömningen att kliniska studier därefter kan påbörjas. I detta skede är ett utlicensieringsavtal ett alternativ för A1M Pharma. Dessutom pågår förberedande arbete med storskalig produktion i linje med god produktionssed (GMP).

Bolagets kassa stärktes i november med 15,5 miljoner kronor från nyttjande av teckningsoptioner. Samtidigt blir kostnaderna högre desto längre utveckling fortgår och bolagets ekonomiska situation är därmed pressad. A1M har stor potential och bolaget har fokus på ett intressant men outforskat behandlingsområde. Vägen till ett godkänt läkemedel är lång och risken är således hög. Vi gör dock bedömningen att dagens aktiekurs inte avspeglar utvecklingsportföljens riskjusterade värde. Vi behåller därför rekommendationen köp med riktkurs 7,4 kronor.

 

Källa: Jarl Securities

Författare Jarl Securities

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.