Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-14

A3: BREDBAND2 LÄGGER REKOMMENDERAT BUD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) A3 har mottagit ett bud från Bredband2 i Skandinavien, ett bud som A3:s styrelse enhälligt rekommenderar.

Bredband2 erbjuder varje aktieägare i A3 för varje överlåten aktie i A3 ett kombinerat vederlag av 8 nya aktier i Bredband2 och 6 kronor kontant. Erbjudandet motsvarar ett värde om cirka 18:92 kronor per A-aktie i A3. Det totala budvärdet för samtliga aktier i A3 uppgår således till cirka 622 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det erbjudna vederlaget motsvarar en premie om cirka 37,6 procent jämfört med stängningskursen om 13:75 kronor för A3:s aktie på Nasdaq Stockholm den 11 september 2020, och cirka 35,5 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen för A3:s aktie under de senaste 30 handelsdagarna före offentliggörandet av erbjudandet.

"Grunden för erbjudandet är att Bredband2 och A3 verkar i samma bransch och på samma marknad. Bolagen har liknande verksamheter gällande produkter och tjänster samt driver båda verksamhet inom kundsegmenten för privat- och företagskunder. Det finns uppenbara synergieffekter mellan bolagen och klara stordriftsfördelar i den ökade gemensamma volymen. Positionen stärks även av att den sammanslagna verksamheten får över 450.000 fiberkunder. Bolagens gemensamma omsättning baserat på 2019 års räkenskaper var cirka 1,5 miljarder kronor med en ebitda på 148 miljoner kronor", skriver Bredaband2.

Aktieägarna Mark Hauschildt, On Top of It, Mikael Holmlund, Milos Tankosic, Moses Ntereke, Jean Pierre Vandromme (Pemberton Holding Ltd) och Sasa Cvijic, vilka tillsammans kontrollerar cirka 71,69 procent av aktierna och rösterna i A3, har, på vissa villkor, oåterkalleligen förbundit sig att acceptera erbjudandet.

Fullföljande av erbjudandet är villkorat bland annat en acceptansgrad om över 90 procent.

Extra bolagsstämma i Bredband2 kommer att hållas den 16 oktober 2020 för att fatta erforderliga beslut för att kunna emittera vederlagsaktierna.

"Detta tar Bredband2 till en helt ny nivå och vi bildar en mycket starkare aktör på marknaden", säger Daniel Krook, vd på Bredband2. "Istället för att priskonkurrera så kan vi fokusera all energi på att vinna nya marknadsandelar. Timingen är helt rätt och sammanslagningen känns verkligen som en perfekt match för båda bolagen".

Daniel Krook blir vd för den nya koncernen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.