Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-05

ABB: SKA FORTSÄTTA JAGA KURSPOTENTIALEN 35 CHF - CEVIAN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Christer Gardell har fortsatt tilltro till ABB och Cevians investering i kraft- och automationsbolaget.

"ABB fick helt enkelt för stor vikt i portföljen. ABB och Ericsson fortsätter att vara de viktigaste innehaven i portföljen och vi fortsätter att jaga potentialen på CHF 35 med oförminskad intensitet", skriver han i ett meddelande till Nyhetsbyrån Direkt efter att det på onsdagen blivit känt att Cevian minskat sitt innehav i ABB till under strax under 5 procent, från nästan 6 procent i början av året.

Minskningen omfattar nästan 21 miljoner aktier. Det är inte känt när aktierna såldes annat än att transaktionen som utlöste flaggningen gjordes den 30 juli. Försäljningen bör ha inbringat en bit över 4 miljarder kronor om den gjordes under sommaren.

"Det frigjorda kapitalet har sysselsatts i andra placeringar", kommenterar Christer Gardell.

ABB handlas kring 224 kronor i Stockholm på onsdagen, ungefär på samma nivå som stängningskursen på tisdagen. Cevian har ihärdigt argumenterat för att en rättvisande värdering ligger på 35 schweizerfranc, motsvarande cirka 335 kronor.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.