Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-01

ABB: SLUTFÖRT AVYTTRING POWER GRIDS, SKA ÅTERKÖPA AKTIER (NY)

(Tillägg: från stycke tre)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Industrikoncernen ABB har slutfört försäljningen av den 80,1-procentiga ägarandelen av Power Grids till Hitachi. Som tidigare aviserats kommer köpeskillingen på 7,6 till 7,8 miljarder dollar återföras till aktieägarna.

"ABB avser inledningsvis sjösätta ett aktieåterköpsprogram omfattande 10 procent av företagets aktiekapital kort efter delårsrapporten för det andra kvartalet 2020", skriver bolaget i pressmeddelandet kring slutförandet av Power Grids-affären.

ABB har tidigare uppgett att bolaget avser återföra kapitalet från avyttringen till aktieägarna via aktieåterköp.

Återköpsprogrammet kommer att genomföras på den schweiziska börsen Six, där ABB är noterat, och kommer pågå till årsstämman den 25 mars 2021.

"Dagens tillkännagivande utmärker en viktig vändpunkt i historien för ABB. Sedan tillkännagivandet av intentionen att sälja Power Grids till Hitachi, har ABB gjort signifikanta framsteg i att bli mer kundfokuserade och förenkla organisationen", kommenterar ordförande Peter Voser.

Bolaget kommer som tidigare aviserats kvarhålla 19,9 procent av Power Grids, med en fördefinierad option att sälja andelen efter tre år.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.