Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-30

ABELCO: ANDRA DEL AV FÖRSÄLJNING QUICKBIT-INNEHAV FULLFÖLJS EJ

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Abelco meddelar att den andra och sista så kallade tranchen avseende förvärv av bolagets innehav i Quickbit inte fullföljs.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Abelco ingick den 6 maj 2020 avtal om avyttring av samtliga innehavda aktier i Quickbit till Bullet Capital i en transaktion som värderade Quickbit till 14 kronor per aktie. Affären skulle genomföras i två trancher, varav första tranchen om 321.429 aktier av totalt 3.964.773 aktier, har genomförts.

Bullet Capital och dess fond Aurentum har under kvällen den 29 juni 2020 meddelat Abelco att de inte har förutsättningar för att slutföra hela affären genom fullföljande av den andra tranchen om 3.643.344 aktier i Quickbit.

"Som långvarig ägare i Quickbit såg vi den avtalade transaktionen som positiv, både för Abelco såväl som för Quickbit. Vi menar att det avtalade aktiepriset gav god indikation på våra egna förväntningar på Quickbit och där Bullet Capital - såsom senare uttalat från dem själva - avsåg att öka sitt ägande avsevärt genom fonden. Att Bullet Capital nu inte kan fullfölja transaktionen är olyckligt i sig, även om Abelco därmed återgår till sin tidigare ägarstrategi avseende innehavet i Quickbit. Våra långsiktiga förväntningar på en positiv utveckling för Quickbit och dess aktie kvarstår därmed och vi ser denna 'del-exit' som positiv då den trots allt utförts på goda villkor för Abelco och dess aktieägare", kommenterar Johan Rooth, vd för Abelco.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.